Fie ca doriti sa petreceti Ziua Indragostitilor in Romania sau in strainatate, agentiile de turism abunda in oferte atractive. Pe linga oferta clasica, hotelierii au si surprize.Venetia este considerata de multi una dintrecele mai romantice destinatii din lume Fata de anii trecuti, cind cele mai multe oferte erau pentru capitalele europene, anul acesta Romania a devenit una dintre destinatii, iar zona montana de la noi, si in special Poiana Brasov, este preferata de tinerii indragostiti. Sarbatoarea de Sf. Valentin petrecuta aici costa intre 360 si 750 de lei. Pachetul include 3 nopti de cazare la pensiune sau la un hotel de 3-4 stele si cina romantica cu flori si luminari, insa nu si transportul. Operatorii turistici incearca sa atraga mai multi clienti prin oferta de cazare in camere special amenajate si decorate pentru Ziua Indragostitilor. Printre surprize sint sampania frapata, bomboanele de ciocolata in forma de inimioare, un mesaj de dragoste lasat in camera, petale de trandafiri si luminari aromate. Romantismul in capitalele europene este ceva mai scump decit in tara. Un sejur de trei zile petrecute de Ziua Indragostitilor in orasul iubirii, Paris, ajunge sa coste 190 de euro, aproape dublu fata de Poiana Brasov. Pachetul nu include transportul, insa in oferta intra 3 nopti cazare cu mic-dejun si un mic-dejun in camera. Hotelul isi intimpina oaspetii cu o sticla cu vin rosu si cu un cos cu fructe in camera. Operatorii care includ in oferta lor si serviciul de transport cu avionul ridica pretul unui sejur in Paris la 375 de euro. In general, tarifele nu includ taxele de aeroport si asigurarea medicala. In Franta, un sejur de Valentine’s Day poate ajunge pina la 700 de euro.

Ziua Indragostitilor la Venetia sau la Roma costa intre 200 si 450 de euro. Un pachet de trei nopti cazare cu mic-dejun la un hotel de 3 stele, situat in apropiere de Piata San Marco, are pretul de 220 de euro. Oferta cu transport costa cu 200 de euro mai mult.

Un alt loc preferat de tinerii indragostiti este Viena, un oras de o eleganta aristocratica. Un sejur de 3-4 zile in capitala Austriei este ceva mai exclusivist. Aici, trei nopti cazare cu mic-dejun la un hotel de 4 stele si transport direct cu avionul costa 400 de euro. La Praga, unul dintre cele mai frumoase orase europene, un pachet turistic de Valentine’s Day costa intre 150 si 550 de euro. In capitala Cehiei, un sejur de trei nopti cazare cu mic-dejun la un hotel de 3 stele si transport inclus costa 157 de euro. In cazul in care doriti transfer privat de la aeroport la hotel, o sticla de sampanie in camera la sosire si cina romantica la lumina luminarilor, veti plati aproximativ 50 de euro in plus. Ofertele agentiilor includ si excursii optionale de jumatate de zi, in cadrul carora se viziteaza intr-un tur cu autobuzul cele mai importante obiective turistice. Pretul acestui serviciu este de 30 de euro de persoana.

Destinatii de lux Un pachet de cinci zile de cazare la un hotel de 4 stele din Dubai, fara transport, costa aproximativ 900 de euro. Ceva mai avantajos este un pachet de 10 nopti cazare la un hotel de 4 stele superior in statiunea Cancun, din Mexic. Pachetul costa 1.830 de euro si include transport cu avionul si regim de masa all-inclusive. Cursa are plecare din Budapesta.

Mai multe oferte pentru Ziua Indragostitilor, pe www.cotidianul.ro/select