• Arta

HOT. Tagged in Motion este un proiect creat de artistul de graffiti DAIM, care elimina suportul material, deschizind posibilitatea de a desena taguri in aer, creind astfel o lume a graffitiurilor vizibile cu ajutorul ochelarilor 3D. Graffitiul este redat cu ajutorul a trei camere video care pot captura miscarea si inregistreaza pozitia grafferului si miscarile pe care le executa cu un spray virtual, acesta putind urmari rezultatul miscarilor sale in timp real. Cu ajutorul unui controller Bluetooth isi poate alege culorile, dimensiunea jetului de vopsea si textura.

NOT. Designerul Sara Rossbach a creat o lampa care seamana cu o gradina intr-o scrumiera, numita Sensory, destinata celor care-si petrec tot timpul la birou si nu apuca sa vada iarba verde, copaci sau macar lumina zilei. Lampa imita, prin lumina pe care o emana, ciclurile solare de peste zi. Sfatul nostru este sa lasati lampa sa-si faca treaba, adica sa decoreze biroul, si sa va faceti timp sa iesiti la o plimbare prin parc sau macar sa va uitati pe fereastra sa vedeti daca s-a facut noapte sau nu.

• Lifestyle

HOT. Noul baton de ciocolata lansat de Snickers este pe cit de nesanatos, pe atit de gustos si de cool. In afara de energia pe care ti-o da amestecul de ciocolata si alune, acum batoanele Snickers vor tine loc si de cafea si chiar de bauturi energizante. Consumat de preferinta inghetat, noul baton contine 60 de miligrame de cofeina si va fi branduit ca gustare ideala de dupa-amiaza, cind nivelul de energie scade, astfel incit sa ramii fresh pina la sfirsitul programului de lucru.

NOT. Compania suedeza de produse alimentare Katadyn a introdus conserva cu cheeseburger. Un fel de fast food cu un termen de garantie de un an, care va fi lansat in curind la nivel international. Nutritionistii s-au isterizat pe buna dreptate. Nu numai ca mincarea fast food este, in general, nesanatoasa, dar sa mai adaugi si conservanti si sa o ambalezi in cutii de aluminiu este un adevarat dezastru care merge impotriva trendului bio din alimentatie.

• Film

HOT. "Plan de joc" este o comedie in regia lui Andy Flickman care ocupa, in aceasta saptamina, primul loc in box office-ul romanesc, cu incasari de peste 50.000 de dolari. Dwayne „The Rock" Johnson este pe cale sa intilneasca un adversar pe masura lui - chiar daca e vorba de o fetita de numai 1,20 m inaltime. Cu o prezenta unica pe ecran, el isi reafirma imaginea de actor principal desavirsit, unul dintre noii maestri surprinzatori ai filmelor de comedie din zilele noastre, in rolul fundasului superstar Joe Kingman din productia Disney „Plan de joc".

NOT. „Balul absolventilor", ultimul thriller in regia lui Nelson McCornick, va aparea in curind in cinematografele din Romania. Patru elevi ai unui liceu sint martorii unei crime infioratoare si sint legati prin acest secret - descoperirea trupului zdrobit al unei fetite de 10 ani linga o manastire abandonata. Cei patru erau, de fapt, criminalii. Un asasin cauta acum razbunare, amenintindu-i ca nu vor mai ajunge acasa de la balul de absolvire.