Presupusul autor al jafului din sediul Bancii Transilvania Floresti, judetul Cluj, a fost identificat, dar le-a scapat printre degete politistilor. Banyai Tibor, 31 de ani, este angajatul firmei de constructii care s-a ocupat de amenajarea bancii.

Suspectul a fost identificat datorita modului de operare. Hotii au taiat zidul dintre un fost restaurant si sediul bancii exact in dreptul seifului, de unde anchetatorii au dedus ca autorii jafului cunosteau foarte bine interiorul bancii. Dupa ce angajatii sucursalei au fost eliminati din cercul suspectilor, politistii au trecut la verificarea muncitorilor care au lucrat la amenajarea sediului. Luni seara, dupa numai citeva ore de investigatii, Banyai Tibor, un tinar cu antecedente penale, a fost declarat principalul suspect al jafului de la Banca Transilvania.

El a disparut de acasa inca de duminica seara, ceea ce inseamna ca ar fi avut suficient timp sa iasa din tara pina luni seara, cind a fost dat in consemn la frontiera.

Politistii au gasit in casa lui Banyai Tibor uneltele folosite la spargerea bancii si au recuperat 2.000 de lei pe care tinarul i-a dat unor cunoscuti. Restul sumei, de aproximativ 250.000 de lei, a disparut impreuna cu suspectul.