Magistratii Tribunalului Bucuresti au admis, marti, cererea de inregistrare a Partidul Civic Maghiar - Magyar Polgari Part - in registrul partidelor politice din Romania.
Decizia nu este definitiva, putand fi contestata la Curtea de Apel Bucure
Magistratii Tribunalului Bucuresti au admis, marti, cererea de inregistrare a Partidul Civic Maghiar - Magyar Polgari Part - in registrul partidelor politice din Romania.
Decizia nu este definitiva, putand fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti. Fondatorul noului partid este Uniunea Civica Maghiara (UCM), condusa de Szasz Jeno, primarul municipiului Odorheiu Secuiesc, formatiune ce are ca scop declarat obtinerea autonomiei teritoriale a asa-zisului Tinut Secuiesc, adica a judetelor Covasna, Harghita si o parte din Mures, locuite preponderent de maghiari.

Presedintele UCM Sfantu Gheorghe, Gazda Zoltan este de parere ca inregistrarea acestuia reprezinta o victorie, deoarece comunitatea maghiara va avea in sfarsit parte de un pluralism politic autentic si va pune capat statutului de „partid unic” detinut de UDMR timp de mai bine de un deceniu si jumatate. Acesta considera ca este necesara o intalnire intre presedintele Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania, Marko Bela si liderul noului Partid Civic Maghiar, Szasz Jeno, pentru a discuta despre principalele probleme si obiective ale comunitatii maghiare, dar si despre alte aspecte, cum ar fi spre exemplu banii publici administrati de UDMR. Conducerea UCM a depus la sfarsitul anului trecut documentele pentru inregistrarea Partidului Civic Maghiar, fiind la a doua tentativa de acest fel.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.