Prin anii '60, clanul meu maramuresean mai zicea inca måzda, in loc de spaga. Era un cuvånt aproape stins, pe care l-am auzit de cåteva ori pronuntat cu sila. N-am stiut niciodata clar ce inseamna måzda si la inceput credeam
Prin anii '60, clanul meu maramuresean mai zicea inca måzda, in loc de spaga. Era un cuvånt aproape stins, pe care l-am auzit de cåteva ori pronuntat cu sila. N-am stiut niciodata clar ce inseamna måzda si la inceput credeam ca defineste un animal crud si invizibil. Termenul mi se parea atåt de infiorator, incåt simpla lui articulare facea sa mi se zbårleasca parul de pe spinare. Pe la vreo 10 ani am auzit cuvåntul spert, pe care l-am inteles repede. Despre spaga am aflat tårziu, dar cuvåntul mi s-a parut de la bun inceput prietenos, deoarece nu era condamnat de scripturi. Am dat de nenumarate ori spaga. Campania „Nu da spaga“ e facuta de niste creaturi de pe alte planete, intrucåt un compatriot trait aici va da sperturi la infinit. Spaga este incrustata in codul nostru genetic. Teoretic, un megies care ia spaga si nu este prins in flagrant este un negustor cinstit.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.