Consulul Romaniei la Chisinau, Alexandru Rus, a fost ieri audiat de procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti (PTB), in dosarul format ca urmare a sesizarii formulate de autoritatile Republicii Moldova.

Urmarirea penala nu a fost insa inceputa in acest caz, ancheta aflandu-se in faza actelor premergatoare, a informat PTB. "La Parchetul Tribunalului Bucuresti se afla un dosar privind sesizarea formulata de autoritatile Republicii Moldova catre autoritatile romane, avand ca obiect procedura de obtinere a vizelor de intrare in Romania de catre mai multi cetateni moldoveni", se arata in comunicatul de presa al PTB. In baza acestui dosar, procurorii romani vor stabili daca sunt suficiente indicii pentru inceperea urmaririi penale pentru comiterea vreunei infractiuni care sa fie incriminata concomitent de legile celor doua state.

Procuratura Generala a Republicii Moldova il suspecteaza pe consulul Alexandru Rus de "abuz in serviciu si corupere pasiva". Autoritatile moldovene sustin ca in activitatea ilegala desfasurata de Ina Russu, directorul unei agentii de turism, ar fi fost implicati consulul si doi functionari din Ministerul roman de Justitie, 135 de persoane fiind suspectate ca au obtinut fraudulos cetatenia romana.