Guvernul va reduce termenele de solutionare a contestatiilor la licitatii pentru proiecte finantate din fonduri europene, va scurta perioada de emitere a avizelor de mediu, va modifica Legea exproprierii si va majora nivelul de salarizare a functiona
Guvernul va reduce termenele de solutionare a contestatiilor la licitatii pentru proiecte finantate din fonduri europene, va scurta perioada de emitere a avizelor de mediu, va modifica Legea exproprierii si va majora nivelul de salarizare a functionarilor care gestioneaza programe europene, informeaza Mediafax.
Deciziile au fost luate in cursul zilei de ieri la sedinta Comitetului National de Coordonare pentru Instrumentele Structurale, condusa de premierul Calin Popescu Tariceanu.
Şeful Guvernului a anuntat la finalul acestei reuniuni ca se va intalni astazi cu prefectii pentru a discuta despre atragerea fondurilor europene si ca va organiza lunar o reuniune de evaluare a programelor finantate de Uniunea Europeana.
El a anuntat totodata ca, la 15 februarie, comisarul european pentru Munca, Afaceri Sociale si Egalitate de Şanse, Vladimir Spidla, se va afla la Bucuresti pentru a discuta cu ministrul Muncii, Familiei si Egalitatii de Şanse, Paul Pacuraru, despre programul european de gestionare a resurselor umane, finantat de Uniunea Europeana cu 4,2 miliarde euro. Obiectivul apelului pentru cererile de finantare este dezvoltarea resurselor umane, prin investitii substantiale in promovarea capitalului uman, care sa duca la randul lor la imbunatatirea nivelurilor de calificare profesionala si ocupare a fortei de munca si, implicit, la dezvoltarea societatii romanesti bazata pe cunoastere.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.