Suporterii au stabilit recordul de accesari pe site-ul destinat rezervarii biletelor pentru Euro 2008, dar numai 115 dintre ei au si achitat contravaloarea lor.

Site-ul oficial destinat rezervarii biletelor pentru Campionatul European din 2008 a fost luat cu asalt, insa fanii nu s-au grabit sa si achite biletele rezervate online. In prima zi in care fanii au putut rezerva tichete pentru meciurile nationalei au accesat site-ul biletefotbalonline.ro, potrivit trafic.ro, aproximativ 6.000 de utilizatori, numarul lor ajungind ieri la 8.000, insa doar 115 dintre acestia au platit la banca banii pe bilete. Rezulta ca, in cazul in care fiecare suporter a achizitionat numarul maxim de bilete, sase, Federatia Romana de Fotbal a reusit sa vinda in prima zi maximum 690 de tichete dintre cele 10.280 disponibile. Pe linga acestea, alte 34 de bilete sint disponibile pentru persoanele cu dizabilitati, UEFA facilitind si intrarea insotitorilor. „O situatie a celor care si-au facut rezervari de bilete si care nu au platit nu exista acum, stim doar ca 115 persoane au platit la banca pentru bilete. Fizic vorbind, biletele ajung in tara pe 9 mai", a declarat ofiterul de presa al FRF, Paul Zaharia.

Suporterii care doresc sa-si insoteasca echipa in Elvetia au timp pina pe 7 februarie sa achite contravaloarea biletelor rezervate, altfel nu se va tine cont de solicitarea lor. Forul intern a pus in vinzare doar bilete de categoria a II-a si a III-a, cele de categoria I fiind rezervate familiei fotbalului. Fanii vor plati astfel 45 de euro sau 80 de euro, la care se mai adauga un comision de administrare de 10 euro perceput de federatie, altul de 1,5 euro, perceput de banca, si o taxa de expediere, de patru euro. In cazul in care numarul tichetelor achitate in avans va depasi numarul disponibil, FRF va trece la tragerea la sorti a norocosilor cistigatori.

Spre comparatie, nemtii au un apetit impresionant pentru participarea la turneul final. Inca de la primele ore dupa punerea in vinzare, pe site-ul federatiei germane s-au facut nu mai putin de 400.000 de cereri pentru 14.400 de bilete. Numarul solicitarilor a ajuns la un milion de cereri dupa o saptamina, iar in prezent a ajuns la aproximativ 1,5 milioane. Potrivit oficialilor nemti, nu este exclus ca numarul cererilor sa ajunga chiar la trei milioane.

Suporterii, paziti de politisti romani Securitatea suporterilor romani care vor participa la Campionatul European din Austria si Elvetia va fi asigurata si de fortele de ordine din tara, s-a stabilit printr-un protocol semnat de ministrul Internelor si Reformei Administrative, Cristian David, si de omologul sau austriac, Günther Platter. „Romaniei ii revine responsabilitatea de a avea securitatea propriilor suporteri care vor participa la Campionatul European. Cifra oamenilor de ordine o vom stabili dupa ce vom sti numarul spectatorilor romani care vor asista la meciurile de la Euro 2008. Vom avea o unitate speciala, care va avea o grupare mobila si va insoti grupurile de romani. De asemenea, vom avea si un centru de monitorizare care va fi la Bucuresti si care va tine legatura cu situatiile operative prin intermediul politistilor prezenti si atasatilor care sint deja in Austria", a declarat ministrul Cristian David. Romania va disputa meciurile din grupe in Elvetia, insa, in cazul in care se va califica, va evolua si in Austria.