Strainii care lucreaza in agricultura in sudul Italiei traiesc si muncesc in conditii igienice precare, fara acces la apa potabila, servicii sanitare si medicale, iar cea mai grava situatia este cea a cetatenilor romani si bulgari, arata un raport

Strainii care lucreaza in agricultura in sudul Italiei traiesc si muncesc in conditii igienice precare, fara acces la apa potabila, servicii sanitare si medicale, iar cea mai grava situatia este cea a cetatenilor romani si bulgari, arata un raport al Organizatiei Medici fara Frontiere (MSF), citat de Mediafax.

Raportul este intitulat "Sezonieri in Infern" si a fost realizat pe baza unui studiu efectuat de experti MSF in perioada iulie - noiembrie 2007 pe un esantion de 600 de muncitori care lucrau ca sezonieri in sudul Italiei. Rezultatele studiului sunt ingrijoratoare - strainii se imbolnavesc din cauza conditiilor de trai extreme si a muncii pe care sunt obligati sa o presteze.

MIZERIE. "In fiecare an, o armata de imigranti se muta dintr-o regiune in alta pentru a lucra in conditii primitive, contribuind in mod fundamental la sectorul agricol. De ani de zile, in Italia exista o categorie vulnerabila care traieste in conditii extreme. Primarii, autoritatile centrale, inspectorii muncii, asociatiile de profil cunosc problema, dar nimeni nu face aproape nimic", explica Antonio Virgilio, responsabil de proiectele MSF in Italia. Studiul a fost realizat in zone rurale din regiunile Lazio, Sicilia, Campania si Calabria, toate situate in sudul Italiei.

Aproximativ 90 la suta dintre sezonierii intervievati lucreaza fara contracte, cei mai multi dintre ei locuiesc in structuri abandonate, in conditii mizere, fara instalatii de canalizare, fara apa potabila si fara sisteme de incalzire.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.