PUNCTUL PE EI
Radu Stefan a fost inregimentat in regim de urgenta la Lazio. Reprezentantii dinamovistilor si cei ai romanilor au batut palma dupa o noapte a creierelor incinse. Cel putin aceasta este impresia lasata de traducerea informatiil

PUNCTUL PE EI
Radu Stefan a fost inregimentat in regim de urgenta la Lazio. Reprezentantii dinamovistilor si cei ai romanilor au batut palma dupa o noapte a creierelor incinse. Cel putin aceasta este impresia lasata de traducerea informatiilor furnizate de la locul faptei. Informatii care acrediteaza ideea ca doar abilitatea negociatorilor ar fi condus la depasirea divergentelor aparute pe parcursul tratativelor. Nu doresc sa lezez orgoliul celor care au pus la punct detaliile afacerii. Dar nici nu ma las sedus de ideea strategiilor maiestre. Daca interesele celor doua cluburi nu ar fi fost convergente, sunt convins ca Radu Stefan ar fi facut rapid cale-ntoarsa.

Este evident ca Lazio traverseaza o perioada dificila. La fel de evident este si faptul ca in fotbalul industrial performanta sportiva este direct proportionala cu performanta economica. Numai astfel se explica tentatia lazialilor de a cauta solutii ale situatiei de criza pe o piata a preturilor mici. Iar cum preturile care par modeste pentru italieni reprezinta adevarate tunuri pentru cluburile din Romania, treaba era ca si facuta.

Italienii s-au vazut cu sacii-n caruta. Ei bifeaza doua reusite. Pretul bun si achizitionarea unui jucator de frumoasa perspectiva. La dinamovisti, in schimb, castigul se insoteste cu paguba. Ei se lauda cu performanta de a fi obtinut cel mai bun pret din istoria exportului de fotbalisti, dar au si pierdut un jucator prin care puteau paria pe viitor.

Este aceasta o simpla constatare. A trecut multa vreme de cand nu ne mai asumam nelinistile altora. Ne-am vindecat si, in consecinta, nici nu mai avem tentatia de a impune puncte de vedere. Ba chiar ma bucur atunci cand un fotbalist roman este admis in universitatile de elita ale fotbalului. Fiecare dintre baietii astia care pleaca poarta cu sine sansa implinirii profesionale si materiale. Chiverniseala fiecaruia dintre ei este trecuta in cont propriu si nu ne intereseaza. Performantele sportive, in schimb, oriunde ar fi ele realizate, se intorc si spre bucuriile noastre. Tocmai de aceea ii dorim lui Radu Stefan o cariera de succes si evolutii capabile sa-l oblige pe Victor Piturca. Pentru ca la nationala nu se fac transferuri definitive.

La 21 de ani, plutirile pot avea efect dezastruos. Radu nu trebuie sa-i auda pe flecarii care-l numesc noul Chivu. Ceea ce nu inseamna ca Mutu sau Chivu nu pot constitui modele pentru tanarul fotbalist.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.