PULSUL MEDICINEI
Cancerul de colon pe partea stanga, adica pe ramura coboratoare pe sub splina pana la acea unduire in forma de sigma a intestinului gros, se afla pe locul al treilea ca frecventa, la barbati, dupa cancerele de plamani si pro

PULSUL MEDICINEI
Cancerul de colon pe partea stanga, adica pe ramura coboratoare pe sub splina pana la acea unduire in forma de sigma a intestinului gros, se afla pe locul al treilea ca frecventa, la barbati, dupa cancerele de plamani si prostata, iar la femei chiar pe locul doi, dupa neoplasmul de san.

Explica aceasta boala grea profesorul doctor Mircea Beuran, seful Clinicii de chirurgie de la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca. Unii care au mai avut cancer de colon in randul inaintasilor au un risc genetic familial crescut. Dar cancerul de colon stang poate aparea si din pricina unor polipi in intestinul gros din cauza unei alimentatii defectuoase cu prea multe alimente afanate, masa fiind prea bogata in lipide si prea saraca in fibre dietetice reprezentate de legume si fructe. Cancerul de colon stang s-a intalnit si in randul unora carora li s-a indepartat vezica biliara sau au suferit operatii pe stomac si intestinul subtire. Partea rea este ca aceasta forma de cancer de colon stang nu da semne o perioada, iar acestea sunt adesea inselatoare. Bolnavii au o stare de anemie, o lipsa de pofta de mancare si scad in greutate. Pentru descoperirea lui din timp e necesar ca, la persoanele cu risc crescut, sa se faca investigatii peridic, principala examinare fiind colonoscopia pe intregul colon.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.