LA MANA PRESEDINTELUI?
Schimbarea lui Adrian Gorun, fost membru de vaza al PNL Gorj, din functia de secretar general al Mi­nisterului Educatiei, in gradina Co­misiei Nationale de Prognoza, pe­tre­cuta in urma cu doua sap
LA MANA PRESEDINTELUI?
Schimbarea lui Adrian Gorun, fost membru de vaza al PNL Gorj, din functia de secretar general al Mi­nisterului Educatiei, in gradina Co­misiei Nationale de Prognoza, pe­tre­cuta in urma cu doua saptamani, i-a adus premierului Calin Popescu Ta­riceanu o plangere penala. Potri­vit editiei de marti a publicatiei Ga­ze­ta de Sud, Adrian Gorun a depus la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) o plan­ge­re penala in care il acuza pe primul mi­nistru de abuz in serviciu contra in­tereselor publice si contra intereselor persoanelor si asociere in vede­rea comiterii de infractiuni. Conform sursei citate, Adrian Gorun so­li­c­ita in plangerea lui declansarea cer­cetarilor, acuzandu-l pe Ta­ri­cea­nu ca ar fi dispus inlocuirea lui din functie, ca urmare a solicitarii ex­prese facute de presedintele PNL Gorj, Dan Ilie Morega. In sprijinul acu­zatiilor formulate, Adrian Gorun ar fi depus la dosar si o scrisoare sem­nata de Morega si adresata premierului in vara anului trecut, prin care liberalul de Gorj i-ar fi cerut premierului sa il forteze pe Adrian Gorun sa isi dea demisia din postul de rector al Universitatii “Constantin Brancusi” din Targu-Jiu, pentru ca ulterior sa il inlocuiasca si din func­tia de secretar general al Minis­te­rului Educatiei, potrivit Gazetei de Sud, care citeaza si din textul scri­sorii. In cazul in care procurorii, in faza actelor prealabile, descopera ca exista motive pentru urmarirea penala a premierului Tariceanu, ei vor fi nevoiti sa ceara presedintelui ta­rii avizul pentru inceperea ur­ma­ririi penale. Cu alte cuvinte, aceasta plangere penala il poate aduce pe primul ministru la mana presedintelui si in postura de a fi suspendat. Purtatorul de cuvant al PICCJ, Robert Cazanciuc, nu a putut confirma insa ieri daca o asemenea plangere se afla pe rolul Parchetului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.