Numarul acestor persoane nu este inca cunoscut, insa, potrivit autoritatilor, s-ar situa intre 200.000 si 450.000. Potrivit legislatiei, repartizarea indecisilor urma sa fie facuta direct proportional cu cota de piata atrasa. Insa, la finalul celor p
Numarul acestor persoane nu este inca cunoscut, insa, potrivit autoritatilor, s-ar situa intre 200.000 si 450.000. Potrivit legislatiei, repartizarea indecisilor urma sa fie facuta direct proportional cu cota de piata atrasa. Insa, la finalul celor patru luni in care cele 18 fonduri au fost in competitie, fondurile care nu sunt printre primele clasificate cer modificarea regulilor in timpul jocului.
In urma cu cateva zile, Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) sustinea ca "repartizarea aleatorie se va efectua potrivit prevederilor legii in vigoare, respectiv Legea nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat" . Insa, luni seara, la Ministerul Muncii s-au intalnit pentru a discuta subiectul redistribuirii ministrul Muncii, Paul Pacuraru, reprezentanti ai Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, ai Casei Nationale de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale, sindicate si patronate, reprezentanti ai fondurilor de pensii. "Exista foarte multe argumente pentru pastrarea legii, pentru a nu modifica regula in timpul jocului, dar exista si argumentele operatorilor care detin cote mici pe piata, care arata ca nu este in interesul participantilor sa existe pozitii de monopol pe piata", a spus ministrul Muncii, Paul Pacuraru. (Corina SCARLAT)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.