Timp de doi ani, un medic obstetrician a asistat nasteri si a efectuat interventii chirurgicale mai mult sau mai putin complicate fara sa aiba vreun contract cu Spitalul Judetean Constanta.

Mohamed Zaher s-a nascut in Palestina, a venit l
Timp de doi ani, un medic obstetrician a asistat nasteri si a efectuat interventii chirurgicale mai mult sau mai putin complicate fara sa aiba vreun contract cu Spitalul Judetean Constanta.

Mohamed Zaher s-a nascut in Palestina, a venit la Constanta si a inceput Facultatea de Medicina de la Universitatea Ovidius, cu rezidentiatul in obstetrica-ginecologie. Problemele au aparut insa dupa terminarea rezidentiatului, la inceputul anului 2006, cand contractul cu Spitalul Judetean Constanta s-a incheiat. De atunci, dr. Mohamed Zaher a continuat insa sa lucreze in spital, fara sa fie intrebat de nimeni care e statutul sau si fara sa fie platit de spital pentru serviciile sale. Un document oficial semnat de managerul Spitalului Judetean de Urgenta Constanta, dr. Ioan Tofoleanu, confirma ca, din data de 1 ianuarie 2006 si pana la sfarsitul anului 2007, dr. Mohamed Zaher nu a avut nici un fel contract cu spitalul. Intre timp, si-a deschis si cabinet particular, unde pacientele mergeau de-a lungul intregii sarcini, dar atunci cand le venea sorocul trebuia musai sa ajunga la spital. Dr. Vlad Tica, seful maternitatii din cadrul Spitalului Judetean, recunoaste ca situatia doctorului Zaher nu este tocmai in regula, dar a acceptat-o, dat fiind ca este un medic bun si, de-a lungul vremii, nu au existat situatii grave, nu au existat reclamatii din partea pacientelor sau a rudelor lor. „De multa vreme ne chinuim sa intram cumva in legalitate, caci situatia devine tot mai stresanta, asa incat am conceput un model de contract de colaborare intre spital si medici, din care spitalul nu are decat de castigat”, explica dr. Tica.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.