"Am avut rezultate solide, dar piata deja ne urmareste evolutia. Mi-ar placea sa vad cum isi mentine compania aceasta crestere pentru urmatorii ani", a declarat managerul la Norinchukin Zenkyoren Asset Management, Takeshi Osawa.
Consola Wii a deschis drumul unor jocuri inovatoare, ajutand Nintendo sa atraga mai multi clienti, inclusiv femei si persoane mai in varsta. Vanzarile la consolele Wii au depasit anul trecut pe cele la PlayStation 3 de la Sony si Xbox 360 de la Microsoft, ambele in SUA si Japonia.
Reprezentantii companiei Nintendo au declarat ca se asteapta ca profitul operational sa insumeze 4,3 miliarde dolari (460 miliarde yeni) in anul fiscal ce se incheie la 31 martie, mai mult cu 10% fata de previziunile anterioare, de 420 miliarde yeni.
Nintendo a prevazut pentru intregul an o crestere a actiunilor de 9 procente, la 1.190 yeni comparativ cu estimarile de 1.090 yeni.
Profitul operational al companiei japoneze a ajuns la 394,04 miliarde yeni in primele noua luni ale anului fiscal fata de 167, 63 miliarde de yeni, in perioada similara a anului fiscal precedent. Profitul net aproape s-a dublat la 258,93 miliarde yeni datorita vanzarilor in crestere cu 84,7%, la 1,32 miliarde yeni.