Directorul general adjunct al fabricii de celuloza si hartie Ambro din judetul Suceava a sfarsit tragic, ieri dimineata, in urma unui accident aviatic. Aflat la bordul unui avion ultrausor, de tip FK 14, cu doua locuri, Eric Rossmann, in varsta de 3
Directorul general adjunct al fabricii de celuloza si hartie Ambro din judetul Suceava a sfarsit tragic, ieri dimineata, in urma unui accident aviatic. Aflat la bordul unui avion ultrausor, de tip FK 14, cu doua locuri, Eric Rossmann, in varsta de 38 de ani, s-a prabusit in apropiere de Aeroportul Stefan cel Mare din Salcea, pe un ogor din localitatea Siminicea.

In jurul orei 11.10, Eric Rossmann a decolat de pe aeroportul din Suceava. Avea in plan un zbor de agrement in jurul aeroportului, asa cum facea adesea. Tragedia s-a petrecut dupa numai jumatate de ora de la decolare. Pe un camp din apropierea comunei Siminicea, avionul a intrat brusc in picaj. In cateva secunde aparatul s-a infipt cu botul in pamant, pilotul ramanand in carlinga.

„Am auzit o explozie si m-am uitat in directia de unde a venit zgomotul. Am observat avionul care era in picaj si apoi s-a infipt cu botul in aratura. Am fugit rapid la fata locului pentru a-i ajuta pe cei aflati in avion. Cand am ajuns langa avion, am observat ca era o singura persoana, care deja murise”, a declarat Viorel Boicu, ma rtorul tragediei de ieri. Imediat a fost alertata Politia, iar la fata locului s-au deplasat reprezentanti de la toate institutiile abilitate sa ia masuri si sa demareze cercetarile pentru a stabili cauzele exacte ale accidentului aviatic. Pentru pilot nu a existat insa nici o sansa, carlinga strivin-du-l in momentul impactului cu solul. Potrivit unor surse din Politie, pilotul ar fi incercat sa se parasuteze, in conditiile in care in avion a fost gasita o parasuta deschisa. Avionul, care nu este prevazut cu cutie neagra, va fi desfacut bucata cu bucata si dupa ce se vor analiza toate detaliile, se va putea trage o concluzie cu privire la cauzele tragediei.

Ancheta a fost preluata de un procuror de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Suceava, la fata locului sosind spre seara si reprezentanti ai Autoritatii Aeronautice Civile din Romania.
O tragedie si mai mare s-ar fi putut petrece daca avionul ar fi cazut peste casele aflate in apropiere. Dupa cum ne-a declarat primarul comunei Siminicea, Gheorghe Halita, avionul s-a prabusit la doar 500 de metri de o zona locuita.

Eric Rossmann este nepotul patronului grupului francez de firme Rossmannn, unul dintre cei mai mari producatori de carton si hartie din Europa. Victima accidentului de ieri a fost director general al Ambro Suceava, firma aflata in portofoliul grupului Rossmann, in perioada 2001 - 2002 si 2005 - 2006.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.