Ministerul Public declara recurs impotriva deciziei de eliberarea din arest a politistului Cristian Cioaca, incarcerat pentru accesarea nelegala a postei electronice a sotiei sale, disparuta de sase luni, si publicarea corespondentei acesteia.

Biroul de presa al Ministerului Public a comunicat, miercuri, pentru MEDIAFAX, ca procurorul de caz face recurs in cazul lui Cristian Cioaca.

Declararea recursului de catre Parchet fata de decizia de eliberare a ofiterului de politie judiciara Cristian Cioaca impune mentinerea in arest a acuzatului pana la o solutie fata de contestatia procurorilor.

Potrivit legii, Ministerul Public are termen 24 de ore sa declare recurs de la momentul comunicarii deciziei.

Practica procurorilor a relevat faptul ca recursul este declarat in cadrul acestui termen, dupa ce iau act de motivele care au stat la baza deciziei instantei.

Citeste si:

In momentul primirii recursului, instanta suprema va stabili un termen de judecata, dupa ce va primi, in maxim 24 de ore, dosarul de urmarire penala trimis la Brasov. Apoi, instanta suprema are termen doua zile de stabilire a sedintei pentru recursului Parchetului, conform procedurii.

Curtea de Apel Brasov a admis, marti, in jurul orei 15.45, cererea de eliberare sub control judiciar a politistului Cristian Cioaca in dosarul privind accesarea nelegala a corespondentei electronice a Elodiei Ghinescu, barbatul platind un hacker cu 3.000 de euro pentru a intra in adresa de e-mail cu scopul de a identifica persoanele cu care era in contact sotia sa .

Eliberarea sub control judiciar presupune obligarea politistului Cristian Cioaca de a se prezinta de cate ori este chemat, atat la Politie, cat si in fata instantei, el neavand voie sa paraseasca tara si nici sa contacteze direct sau indirect familiile Breazu si Nitu (n.r. - ceilalti doi acuzati din dosar). De asemenea, politistul va fi supravegheat in perioada eliberarii sub control judiciar.

Decizia de marti a Curtii de Apel Brasov a fost contestata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Medifax