Legislatia Romaniei este prea stufoasa pentru a ne apara impotriva imaginilor compromitatoare postate pe Internet de catre persoane binevoitoare. Inregistrari compromitatoare ale web-cam-urilor in care tinere fete, uneori minore, dau dovada de mult
Legislatia Romaniei este prea stufoasa pentru a ne apara impotriva imaginilor compromitatoare postate pe Internet de catre persoane binevoitoare. Inregistrari compromitatoare ale web-cam-urilor in care tinere fete, uneori minore, dau dovada de mult exhibitionism apar tot mai des pe site-uri de Internet, publicate de catre anonimi. Multe dintre acestea fac obiectul santajului, fie sunt postate drept razbunare sau in gluma, dar de cele mai multe ori inregistrarile lezeaza grav intimitatea si imaginea publica ale persoanelor filmate, iar expunerea imaginilor pe site-uri de Internet a fost facuta fara acordul lor. In cazul in care protagonistul imaginilor este minor, legea prevede ca organele statului ar trebui sa se sesizeze pentru inceperea unei anchete penale. De cele mai multe ori, autorul „post“-urilor este dificil de identificat, Internetul oferind „protectia anonimatului“ persoanelor care violeaza intimitatea altora.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.