Investitii de aproximativ 123 mil. euro in 2007
Compania a lansat noul tip de ciment Structo
Impotriva accidentelor Holcim a lansat proiectul “Zero accidente”Producatorul de ciment Holcim Romania a inregistrat anul trecut o cres
Investitii de aproximativ 123 mil. euro in 2007
Compania a lansat noul tip de ciment Structo
Impotriva accidentelor Holcim a lansat proiectul “Zero accidente”Producatorul de ciment Holcim Romania a inregistrat anul trecut o crestere cu 28% a cifrei de afaceri, pana la 990 milioane lei (290 milioane euro), comparativ cu 2006, cand a raportat afaceri de 775 milioane lei (220 milioane euro), si intentioneaza o crestere a capacitatii totale de productie cu 25%, potrivit datelor financiare preliminare ale companiei. "In 2007 am inregistrat un progres semnificativ, in toate cele trei arii ale dezvoltarii durabile: cresterea economica, protectia mediului si responsabilitatea sociala. Astfel, am continuat si am reusit si anul trecut sa oferim produse si servicii de calitate, iar cresterea productiei noastre de ciment din 2007 poate fi exprimata in 15.000 de case pentru familii din intreaga Romanie", a declarat directorul general al Holcim Romania, Markus Wirth.
Holcim a investit anul trecut aproximativ 123 milioane euro intr-o serie de proiecte privind modernizarea tehnologiei de productie, protectia mediului, dezvoltarea afacerii, sanatatea si securitatea in munca, proiecte sociale si de resurse umane. Printre aceste proiecte implementate se numara si continuarea modernizarii fabricii de ciment din Campulung, deschiderea unor programe de dezvoltare personala si profesionala pentru angajati, precum si lansarea statiei ecologice de betoane din Bucuresti - Pantelimon si a statiei de agregare din Gligoresti, jud. Cluj. Totodata, pentru a putea satisface si mai bine nevoile clientilor, in mai 2007, Holcim Romania a lansat noul tip de ciment Structo. Acest produs este realizat in conformitate cu noile standarde in vigoare si poate fi utilizat in betoane armate si nearmate, pentru diferite elemente de constructie din lucrari civile si ingineresti.
In iulie 2007, Holcim a lansat dispeceratul pentru preluarea centralizata a comenzilor de ciment, fier si lianti hidraulici speciali. Astfel, clientii companiei din toata tara pot comanda produsele Holcim prin simpla apelare a unui numar de telefon. In urma unei anchete a companiei, in care s-a realizat ca 90% dintre accidente sunt legate de problemele comportamentale ale angajatilor, Holcim a lansat initiativa ''Zero accidente''. Pentru a reduce aceste accidente, in cadrul companiei se desfasoara training - uri pentru toti angajatii, se fac inspectii referitor la siguranta si securitatea muncitorilor si se doreste instalarea unor camere video in cabinele soferilor.In 2008, compania estimeaza investitii de 135 mil. euroHolcim Romania si-a propus anul acesta investitii de 135 milioane euro si mizeaza pe o crestere a cifrei de afaceri de pana la 20% fata de 2007. "Anul acesta avem in plan sa investim 135 milioane euro. Cele mai multe fonduri vor merge catre modernizarea fabricilor, catre noi echipamente in procesul de productie si trainingul salariatilor. Nu vom ocoli nici anul acesta investitiile in protectia mediului", a spus Markus Wirth.
De asemenea, compania doreste sa isi pastreze actuala cota de piata de 28-30% si in 2008. "Vrem sa ne mentinem pozitia pe piata, unde avem in prezent o cota de 28-30%. In momentul de fata, studiem piata si nu putem spune exact cand vom deschide o alta unitate de productie in Romania, dar cu siguranta acest lucru este posibil in urmatorii ani", a mai spus Markus Wirth.
Compania are in plan in primavara acestui an finalizarea lucrarilor de modernizare a fabricii de la Muscel, Campulung, in care s-au investit 3 milioane euro si care va duce la o crestere a capacitatii de productie. Anul acesta, Holcim Romania investeste 2 milioane euro in motorina pentru cele 400 de camioane cu biocombustibil.
Producatorul de ciment Holcim Romania a inregistrat in 2006 un profit brut de 207 milioane de lei, cu 41% mai mult decat cel din anul anterior de 147 milioane de lei si o cifra de afaceri de 774,7 milioane de lei, in crestere cu aproape 30% fata de nivelul inregistrat in 2005, de 603 milioane lei.
Holcim este furnizor de ciment si agregate (piatra, nisip si pietris), precum si betoane si asfalt, incluzand serviciile aferente. Holcim Romania este o subsidiara a grupului elvetian Holcim, unul dintre principalii producatori de ciment, betoane si agregate (nisip si pietris) la nivel mondial, alaturi de companiile Lafarge (Franta) si HeidelbergCement (Germania), prezente si pe piata ro-maneasca.
In prezent, Holcim Romania detine si opereaza 16 statii ecologice de betoane, trei fabrici de ciment si patru statii de agregate.In 2008, Markus Wirth estimeaza o crestere a preturilor cu 10-12% fata de 2007, datorita aprecierii continue a monedei europene. In ciuda scumpirii a creditelor ipotecare, ceea ce in mod normal ar trebui sa conduca la diminuarea vanzarilor produselor Holcim, Markus vede totusi o usoara crestere a vanzarilor. ''Chiar daca finantarea pentru achizitionarea unei locuinte s-a scumpit, noi vom continua sa livram ciment si va exista o crestere'', a explicat acesta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.