Cei doi, care au sosit la Bucuresti la invitatia Institutului si a producatorului Dan Burlac, au vizionat in aceste zile sase filme romanesti, in diferite stadii de productie (singurul lungmetraj de fictiune finalizat fiind "Boogie" al lui Radu Munte
Cei doi, care au sosit la Bucuresti la invitatia Institutului si a producatorului Dan Burlac, au vizionat in aceste zile sase filme romanesti, in diferite stadii de productie (singurul lungmetraj de fictiune finalizat fiind "Boogie" al lui Radu Muntean). Printre acestea se numara "Schimb valutar", de Nicolae Margineanu, documentarul "Podul de flori" al lui Thomas Ciulei, scene din documetarul Ancai Damian, "A fi sau a nu fi", si secvente din filmul lui Ion Carmazan si din "Nunta muta" al lui Horatiu Malaele, aflat in faza de montaj. "S-a simtit in toate nevoia acestor regizori sa-si spuna propria poveste, sa vorbeasca despre tara lor, o urgenta si o forta de a povesti ce se intampla", a spus Maud Ameline, intrebata asupra caracteristicii comune filmelor romanesti pe care le-a vazut ca selectioner. Olivier Pere a declarat ca motivul vizitei la Bucuresti este dublu - pe de o parte, selectia pentru editia 2008 a sectiunii de la Cannes, pe de alta parte, pregatirea proiectului de aniversare a 40 de ani de Quinzaine, printr-o retrospectiva a filmelor importante. Retrospectiva va fi insotita de un documentar despre istoria festivalului si va fi prezentata la Bucuresti, in parteneriat cu Ambasada Frantei, in luna noiembrie, in cadrul Saptamanii Filmului Francez. (I. POPOVICI)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.