Autoritatile federale din Statele Unite ale Americii cerceteaza 14 companii pentru frauda sau trafic de influenta in legatura cu creditele cu risc ridicat, au anuntat surse oficiale, citate de EFE. Ancheta Biroului Federal de Investigatii (FBI)
Autoritatile federale din Statele Unite ale Americii cerceteaza 14 companii pentru frauda sau trafic de influenta in legatura cu creditele cu risc ridicat, au anuntat surse oficiale, citate de EFE. Ancheta Biroului Federal de Investigatii (FBI) a demarat anul trecut si investigheaza de la companii imobiliare la institutii financiare care vand imprumuturile ipotecare la investitori. La investigatii participa si Comisia de Valori, a precizat Neil Power, director al Diviziei de Delicte Economice a FBI. Power a subliniat ca ancheta vizeaza activitatile unor companii, pe care nu le-a mentionat, si care sunt implicate in concesionarea creditelor cu risc ridicat (subprime), precum si o perpetua frauda contabila realizata de companiile financiare care vand aceste imprumuturi la alti investitori, intr-un proces de asa-zisa 'securitizare'.

In paralel, surse financiare au declarat ca autoritatile federale din statele New York si Connecticut ancheteaza posibilitatea ca o serie de banci de pe Wall Street sa fi ascuns informatii legate de creditele cu risc ridicat vandute investitorilor. Executarea ipotecara, determinata de aceste credite riscante, a fost unul dintre factorii ce au declansat criza economica prin care trec SUA.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.