Nasterea copiilor romani pe teritoriul Spaniei a creat un nou tip de migratie, si anume cea a persoanelor de peste 50 de ani, in special bunici. Acestia nu merg in aceasta tara pentru a munci, ci pentru a avea grija de nepoti, aceste persoane nefiin
Nasterea copiilor romani pe teritoriul Spaniei a creat un nou tip de migratie, si anume cea a persoanelor de peste 50 de ani, in special bunici. Acestia nu merg in aceasta tara pentru a munci, ci pentru a avea grija de nepoti, aceste persoane nefiind inregistrate de autoritatile spaniole, se arata intr-un studiu al Fundatiei Soros. Copiii romani se nasc in Spania dupa ce parintii lor au obtinut o oarecare stabilitate: au o locuinta unde isi pot aduce copiii, au un venit stabil, dar nasterea unui copil inseamna pentru mama renuntarea la munca, cel putin pentru o perioada. O strategie de a micsora durata acestei perioade este sprijinul din partea bunicilor. Acest lucru se intampla si in cazul copiilor mai mari, nascuti in Spania sau adusi din Romania. Bunicii, mai ales bunicile, stau de obicei doar cateva luni, se intorc in tara, dupa care revin in Spania. Ei nu sunt inregistrati de catre autoritatile spaniole fiindca nu stau suficient timp si considera ca nu este necesar sa-si faca acte de sedere. De aceea, acestia nu sunt cuprinsi in statisticile ofic iale.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.