Guvernul ar putea aproba, pana in luna martie, o rectificare de buget privind reducerea cheltuielilor, a anuntat ieri ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian. El a explicat ca masura este necesara pentru a contrabalansa o eventuala influ
Guvernul ar putea aproba, pana in luna martie, o rectificare de buget privind reducerea cheltuielilor, a anuntat ieri ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian. El a explicat ca masura este necesara pentru a contrabalansa o eventuala influenta negativa externa asupra cresterii economice.
"O eventuala reducere a cheltuielilor publice nu va afecta domeniile prioritare. Astfel de masuri se iau, nu se anunta, pentru ca nu dorim sa avem discutii. Vom avea doar acceptul primului-ministru", a adaugat Vosganian. In opinia sa, aceste masuri sunt necesare pentru a avea anumite rezerve prin care sa se inlature posibilele derapaje provenite din criza de pe pietele externe. In plus, ministrul Finantelor a anuntat ca va trimite Comisiei Europene o scrisoare cu o serie de masuri pentru a demonstra tinerea sub control a deficitului, in 2008. "Angajamentul nostru este de a ajunge la orizontul anului 2010 la un deficit de 1% din PIB. Comisia Europeana socoteste ca, in functie de nivelul de 2,8% din PIB angajat pentru acest an, obiectivul nostru nu este realist", a mai spus Vosganian.
Tot ieri, premierul Calin Popescu Tariceanu a afirmat ca Guvernul va utiliza la maximum plafonul deficitului bugetar de 3% din PIB si nu va renunta sa finanteze proiecte de dezvoltare a infrastructurii, a mediului si agriculturii, pentru a reduce decalajul dintre Romania si celelalte state membre ale UE.
Potrivit unui proiect al CE de evaluare a programului fiscal pe termen lung al autoritatilor de la Bucuresti, citat ieri de Reuters si preluat de Mediafax, Comisia Europeana considera ca este improbabil ca Romania sa echilibreze bugetul pana in 2011 si cere reduceri mai ample ale deficitului in 2008 si in anii urmatori.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.