Accident aviatic
Director general adjunct al Combinatului de Celuloza si Hartie AMBRO si nepot al proprietarului grupului francez Rossmann, Eric Rossmann a decedat ieri in urma unui accident aviatic petrecut pe raza comunei sucevene Sim
Accident aviatic
Director general adjunct al Combinatului de Celuloza si Hartie AMBRO si nepot al proprietarului grupului francez Rossmann, Eric Rossmann a decedat ieri in urma unui accident aviatic petrecut pe raza comunei sucevene Siminicea. Incidentul s-a consumat in jurul orei 11:30, cand avionul de agrement tipul FK 14 cu doua locuri pe care-l pilota Eric Rossmann s-a zdrobit de sol. Potrivit directorului Aeroportului de la Salcea, Dan Asmarandei, Rossmann decolase de pe pista aeroclubului din Suceava si efectua un zbor de antrenament. Deocamdata nu se cunosc cauzele accidentului. O comisie de la Ministerul Transporturilor si Inspectoratul Aviatiei Civile urma sa mearga la Suceava pentru a demara o ancheta in acest caz. Mai multe echipaje de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) inclusiv de la descarcerare s-au deplasat la fata locului. Eric Rossmann era singur in avion. Nepotul proprietarului grupului Rossmann locuia in Suceava de mai multi ani, el ocupand functii de conducere la fabrica de celuloza si hartie AMBRO, proprietate a grupului francez. Barbatul avea 38 de ani, era casa­torit cu o suceveanca si are o fetita in varsta de un an. Potrivit Comandantului Aeroclubului Tehnic Suceava, Haralambie Pentelescu, Eric Rossman a obtinut brevetul de zbor in vara anului 2007, avand pana ieri peste 120 de ore de zbor, din care 60 de ore cu avionul cu care s-a prabusit.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.