Curtea de Apel Brasov a admis ieri cererea de eliberare sub control judiciar a politistului Cristian Cioaca in dosarul privind violarea corespondentei sotiei sale, avocata Elodia Ghinescu. Decizia poate fi contestata cu recurs de procurori la Inalt
Curtea de Apel Brasov a admis ieri cererea de eliberare sub control judiciar a politistului Cristian Cioaca in dosarul privind violarea corespondentei sotiei sale, avocata Elodia Ghinescu. Decizia poate fi contestata cu recurs de procurori la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
In 24 ianuarie, Curtea Suprema a decis arestarea preventiva pentru 29 de zile a acestuia in dosarul in care este acuzat de instigare la accesarea fara drept a adresei de e-mail a sotiei sale, avocata Elodia Ghinescu. Cioaca este obligat sa se prezinte de cate ori este chemat, atat la Politie, cat si in fata instantei, nu are voie sa paraseasca tara si nu are voie sa contacteze direct sau indirect familiile Breazu si Nitu (n.r. - ceilalti doi acuzati in dosar). De asemenea, politistul va fi supravegheat in perioada eliberarii sub control judiciar. Cioaca a declarat in timpul sedintei ca dupa eliberarea sub control judiciar va fi pus la dispozitia IPJ Brasov, unde va lucra intre orele 8.00 si 16.00. Politistul fusese suspendat de la serviciu, potrivit procedurilor in vigoare, dupa ce a fost arestat preventiv. "Sunt ofiter de Politie si nu am de ce sa ma sustrag urmaririi penale. Mentionez ca nu am facut acest lucru nici pana acum si nici nu am de gand sa fac asta. Am un copil de trei ani pe care doresc sa il vad cel putin in weekend, deoarece in timpul saptamanii sunt la serviciu", a spus Cioaca. Acesta a precizat ca tocmai faptul ca are un loc de munca constituie o garantie ca nu se va sustrage urmaririi penale si ca poate fi cercetat in stare de libertate. El a precizat ca nu are posibilitati materiale sa isi aduca fiul la Brasov, deoarece, dupa punerea in miscare a urmaririi penale, i s-a diminuat salariul cu 20% si a fost pus la dispozitia IPJ Brasov, unde a indeplinit doar anumite sarcini date de seful sau direct, in scris.
In momenul in care a fost arestat, el a fost suspendat din postul de ofiter de politie si prin urmare nu mai este platit. Cioaca a spus ca ar vrea sa angajeze o bona, insa nu isi permite acest lucru.
In ceea ce priveste acuzatia accesarii ilegale a casutei de e-mail a sotiei sale, Cioaca a sustinut ca nu a instigat pe nimeni sa faca nimic, ci doar a vrut sa-si caute sotia. El a sustinut ca laptopul pe care a intrat era proprietate comuna a celor doi soti, la fel ca si garsoniera unde isi avea cabinetul de avocatura Elodia Ghinescu, si ca deseori intra pe laptop pentru a se juca. De asemenea, Cioaca a precizat ca messenger-ul Elodiei era setat sa se deschida automat, odata cu pornirea calculatorului. Politistul a spus ca Marius Breazu, colegul sau de serviciu cercetat si in acest dosar, i-a aratat cum sa intre in casuta de e-mail direct din messenger, fara a introduce vreo parola. In ceea ce-l priveste pe hacherul Adrian Nitu, Cioaca sustine ca nu l-a intalnit niciodata, decat in fata instantei, si ca Nitu a luat legatura cu el, si nu invers, iar suma de 3000 de euro i-a acordat-o cu titlu de imprumut, deoarece ii parea o persoana de incredere. Politistul a spus ca este de acord sa i se puna si un dispozitiv de urmarire, daca asa decid judecatorii, pentru a avea garantia ca nu intentioneaza sa se sustraga urmaririi penale si nici nu intentioneaza sa comita vreo ilegalitate.
Potrivit lui Florentin Sorescu, avocatul lui Cristian Cioaca, politistul va mai ramane in arestul IPJ Brasov pana in momentul in care se va judeca eventualul recurs al procurorilor, acestia avand la dispozitie 24 de ore sa faca acest lucru. Sorescu a declarat ca va sesiza forurile europene intrucat are certitudinea ca dosarul in care clientul sau este acuzat este unul confectionat. "Din inregistrarile telefonice rezulta ca el este tinut degeaba in arest", a spus Sorescu. Avocatul s-a declarat convins ca procurorii vor depune recursul in ultimul moment, astfel incat sa-l tina cat mai mult in arest pe clientul sau.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.