"E multa durere sub glumele lui Caragiale", spunea candva Vlahuta. Altii au vazut si au gustat comicul irezistibil din schitele sale, analiza psihologica profunda din nuvele sau din drama "Napasta"... Unii afirma ca "dimensiunea operei sale se intind
"E multa durere sub glumele lui Caragiale", spunea candva Vlahuta. Altii au vazut si au gustat comicul irezistibil din schitele sale, analiza psihologica profunda din nuvele sau din drama "Napasta"... Unii afirma ca "dimensiunea operei sale se intinde de la masca la hau". Cert este ca I.L. Caragiale este si va ramane unul dintre cei mai mari dramaturgi romani. Remarca venita (si) dinspre oamenii de teatru spre publicul pregatit sa ia parte la orice fel de provocare sub girul lui "nenea Iancu". Şi "pentru ca 'O scrisoare pierduta>> este piesa cu cea mai puternica incarcatura politica scrisa vreodata in literatura romana, pentru ca personajele lui Caragiale sunt arhetipuri care vor dainui cat timp va dainui politicul pe aceste meleaguri"... e cazul sa mai facem, din cand in cand, haz de necazul dezastrului politic de la noi. Are cineva ceva impotriva, atat timp cat "coruptia, manifestata in toate formele ei, a insotit (si insoteste!) omul politic roman de la o mie opt sute si ceva"? Dar cum "niciodata o clasa politica aflata vremelnic in fruntea acestei tari n-a avut curajul sa se recunoasca in atitudinile celor de pe scena, intotdeauna fiind convinsi ca este vorba despre altii", e cazul ca actuala clasa politica autohtona sa se priveasca verde-n fata. Pentru ca "tara aceasta e Romania din spectacolele contemporane lui Caragiale: o Romanie-teatru". Suna a motivatie bine cumpanita intru cautarea eternei "scrisori pierdute". Teatrul Bulandra ne da intalnire, in acest scop, in aceasta seara si maine seara (Sala Toma Caragiu, ora 19.00) la premiera oficiala a spectacolului "O scrisoare pierduta" de Ion Luca Caragiale, pusa in scena de renumitul actor Doru Ana. Din distributie fac parte: Şerban Pavlu, Doru Ana, Daniela Nane, Marius Florea Vizante, Niculae Urs, Adrian Ciobanu, Vlad Zamfirescu, Gheorghe Ifrim, Lucian Ifrim, Sergiu Iulian Flesner, Dragos Silivestru, Badu Adrian, Vasile Flutur, Valentin Paraschivu, Marius Ursu, Mihai Costache, Cosmin Constantin Natanticu. Regizor secund este Şerban Puiu, iar scenografia poarta semnatura Ninei Brumusila.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.