Germanii s-ar alatura francezilor si americanilorGrupul auto german Daimler analizeaza optiunea de a construi o noua unitate de productie, in Romania sau in Polonia, unde va fabrica, din anul 2011, modele noi de automobile ce apartin claselor  A
Germanii s-ar alatura francezilor si americanilorGrupul auto german Daimler analizeaza optiunea de a construi o noua unitate de productie, in Romania sau in Polonia, unde va fabrica, din anul 2011, modele noi de automobile ce apartin claselor A si B. "Compania analizeaza in prezent aceste doua variante", a declarat un manager al marcii Mercedes pentru Thomson Financial, citat de Mediafax.
El a adaugat insa ca proiectul se afla intr-un stadiu incipient, in timp ce oficialii companiei Daimler au refuzat sa comenteze informatiile. Profitul grupului Daimler la nivel international inainte de plata dobanzilor si impozitelor (EBIT) a crescut cu 65% in primele noua luni ale anului, la 7,317 miliarde de euro, de la 4,442 miliarde de euro, in aceeasi perioada a anului trecut. In trimestrul al treilea, Daimler a realizat o crestere de 4% a profitului EBIT, ajungand la 1,891 miliarde de euro, de la 1,823 miliarde de euro, in urma cu un an. Pe ansamblul anului, grupul estimeaza un profit de cel putin 8,5 miliarde de euro.
Profitul diviziei Mercedes-Benz a urcat in primele noua luni cu 313%, la 3,327 miliarde de euro, de la 805 milioane de euro, in perioada similara a anului trecut.Vanzarile Mercedes-Benz Cars au urcat in septembrie 2007 cu 7,4%Importatorul Mercedes, DaimlerChrysler Automotive Romania, si-a schimbat denumirea in Mercedes-Benz Romania, ca urmare a deciziei actionarilor de a modifica titulatura diviziei de autoturisme a grupului Daimler in Mercedes-Benz Cars. Michael Grewe, presedintele Mercedes-Benz Romania, a sustinut anterior ca va pastra neschimbata structura retelei de vanzari si dupa separarea concernelor Daimler si Chrysler la nivel international.
Actionarii DaimlerChrysler au aprobat schimbarea numelui companiei in Daimler, in urma vanzarii pachetului majoritar la compania americana Chrysler catre fondul de investitii Cerberus.
Totodata, divizia producatoare de autoturisme a Daimler va fi redenumita Mercedes-Benz Cars, la cererea actionarilor. Mercedes-Benz Romania, un joint-venture intre concernul german si firma AutoRom, din grupul ŢiriacAuto, a preluat la 1 ianuarie 2007 activitatile de import, marketing si vanzari pentru marcile Mercedes-Benz, Smart, Chrysler, Jeep, Dodge si Fuso.
Grupul a anuntat ca vanzarile Mercedes Car Group, actuala Mercedes-Benz Cars, au urcat in septembrie cu 7,4%, la nivelul record de 124.600 de unitati. In primele noua luni ale anului 2007, compania, al doilea mare producator de masini premium la nivel mondial, dupa BMW, a inregistrat o crestere de 0,9% a vanzarilor de vehicule, la 942.300 de unitati.
In Romania, mai sunt prezenti doi constructori auto, respectiv Automobile Dacia, detinut de grupul francez Renault, si Automobile Craiova.
Ford a semnat in luna septembrie 2007 contractul de privatizare al producatorului din Craiova, prin care a preluat 72,4% din capitalul companiei, detinut de AVAS, pentru 57 mil. euro.Cunoscut anterior sub denumirea DaimlerChrysler, grupul german s-a separat in vara anului 2007, la nivel international, de compania americana Chrysler. Astfel, in august 2007, Daimler a vandut o participatie majoritara la Chrysler catre fondul de investitii Cerberus Capital Management. Compania lui Carl Friedrich Benz a fuzionat cu cea detinuta de Gottlieb Daimler in 1926, dar numele Benz a fost eliminat din titulatura grupului, dupa fuziunea cu Chrysler, in urma cu sapte ani. Directorul general Dieter Zetsche a insistat ca grupul sa se numeasca Daimler, dar a spus ca exista posibilitatea de a onora si numele Benz. "Numele Daimler semnifica scrierea unui nou capitol al istoriei noastre, continuand, in acelasi timp, traditia noastra de inventatori de automobile", a declarat Zetsche.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.