Cladirea Filarmonicii iesene ar putea cunoaste maretia de altadata. Acest lucru a devenit posibil in conditiile concretizarii unui acord intre Episcopia Romano-Catolica din Iasi, in a carei posesie se afla imobilul in cauza si Universitatea de Arte
Cladirea Filarmonicii iesene ar putea cunoaste maretia de altadata. Acest lucru a devenit posibil in conditiile concretizarii unui acord intre Episcopia Romano-Catolica din Iasi, in a carei posesie se afla imobilul in cauza si Universitatea de Arte „George Enescu”. Acordul presupune cesionarea cladirii Filarmonicii pentru o perioada de 31 de ani in administrarea universitatii iesene fiind astfel implicit sub tutela Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT). Astfel lucrarile de renovare ar putea fi reluate beneficiind de fonduri alocate din bugetul Ministerului Educatiei. “Biserica catolica a intrat in posesia cladirii Filarmonicii, iar ca urmare a finalizarii procesului de retrocedare, au fost inaintate actiunile de reglementare a functionarii institutiei noastre.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.