VOT UNINOMINAL
Presedintele Traian Basescu (foto) le-a trimis ieri liderilor partidelor parlamentare scrisori prin care le cere sa sustina in Parlament adoptarea votului uninominal majoritar in doua tururi de scrutin. PSD, UDMR si PNL l
VOT UNINOMINAL
Presedintele Traian Basescu (foto) le-a trimis ieri liderilor partidelor parlamentare scrisori prin care le cere sa sustina in Parlament adoptarea votului uninominal majoritar in doua tururi de scrutin. PSD, UDMR si PNL l-au refuzat insa pe seful statului. Liderul social-democratilor, Mircea Geoana, a anun­tat ca PSD va sustine varian­ta de vot uninominal promovata de Guvern si va abandona propriul proiect de lege care prevedea vot uni­nominal majoritar in doua tu­ruri. Liderul UDMR, Mar­ko Bela, a declarat la randul sau ca Uniunea nu poate sustine un astfel de sistem de vot pe motiv ca acesta ar priva atat maghiarii, cat si “curentele mai mici” din Romania de o reprezentare proportionala in Parlament. Liberalii con­sidera si ei inutil demersul presedintelui si spun ca vor sustine in continuare varian­ta Executivului. “Probabil, presedintele a dorit sa induca confuzie si sa arate ca el este cel care a promovat votul uninominal”, a comentat liberalul Dan Motrea­nu. Potri­vit unor surse po­li­ti­ce, Basescu le scrie liderilor de partide ca rezultatele referendumului din 2007 (n.r. - invalidat din cauza ab­senteismului) obliga partidele sa isi asume vointa cetatenilor si isi ex­prima speranta ca acestea vor sustine sistemul de vot uninominal supus aprobarii la referendum.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.