Rromii romani din Italia acuza Ambasada Romana din Peninsula de discriminare. Acestia inentioneaza sa organizeze un protest in fata Amabasadei si sa-si arda pasapoartele, potrivit unei scrisori trimise de liderul rromilor din Italia, Costica Argint,
Rromii romani din Italia acuza Ambasada Romana din Peninsula de discriminare. Acestia inentioneaza sa organizeze un protest in fata Amabasadei si sa-si arda pasapoartele, potrivit unei scrisori trimise de liderul rromilor din Italia, Costica Argint, premierului Calin Popescu Tariceanu. In scrisoare, Argint se arata nemultumit de faptul ca membrii asociatiei sale nu au fost invitati la intalnirea ministrului de interne, Cristian David, cu diaspora, desfasurata la Roma pe 23 ianuarie.
Liderul rromilor din Peninsula se prezinta drept „interlopul-infractor care a criticat vehement lipsa de obiectivitate a mass-mediei italiene si prezentarea in mod eronat a evenimentelor cu privire la cele doua fete numite 'asasine>> romance si continuand cu cazul Mailat“. Argint, presedintele unei asociatii a rromilor din Italia, a devenit celebru dupa ce a dat mana cu premierul Tariceanu si ministrul de externe Adrian Cioroianu, in timpul vizitei din noiembrie. Celebritatea provine din faptul ca Argint a reusit aceasta „performanta“ in conditiile in care el are un mandat european de ares tare. In acelasi timp, Argint acuza Ambasada Romaniei la Roma ca are un comportament „discriminatoriu si lipsit de respect“ fata de cetatenii romani de etnie rroma.

„Faptul ca se discuta probleme ale cetatenilor romani care traiesc in afara granitelor Romaniei, evitandu-se participarea rromilor romani care traiesc in numar foarte mare in afara granitelor, contravine Constitutiei si democratiei, inclusi recomandarilor Consiliului Europei“, se arata in scrisoarea trimisa la Palatul Victoria.

Tiganii din Franta, mituiti sa plece


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.