Daniela Popa a fost aleasa, ieri, presedinte al Partidului Conservator cu 570 de voturi din cele 1.200 de voturi valabil exprimate de catre delegatii la congresul extraordinar al conservatorilor.

Daniela Popa a primit 570 de voturi &ldquo
Daniela Popa a fost aleasa, ieri, presedinte al Partidului Conservator cu 570 de voturi din cele 1.200 de voturi valabil exprimate de catre delegatii la congresul extraordinar al conservatorilor.

Daniela Popa a primit 570 de voturi “pentru” si 642 de voturi impotriva. Florin Anghel a primit 557 de voturi “pentru” si 642 impotriva. Senatorul Sabin Cutas a primit 85 de voturi “pentru” si 1.127 de voturi impotriva. Dupa anuntarea rezultatelor votului, Cutas a precizat, de la tribuna congresului, ca voturile sale se indreapta spre Daniela Popa. De asemenea, Seres a fost ales secretar general al PC, primind 749 de voturi “pentru” si 432 de voturi “impotriva” din partea delegatilor la congresul extraordinar al formatiunii conservatoare. Contracandidatul sau, senatorul Gavrila Vasilescu, a primit 432 de voturi “pentru” si 749 de voturi impotriva.

Strategia partidului, trasata de presedintele fondator
Singurul candidat la Congresul PC care a fost ales fara probleme intr-o functie a fost chiar Dan Voiculescu. Aces ta detine de ieri functia de presedinte fondator al partidului. Inainte de a preda stafeta, liderul PC a trasat doua teme viitoarei echipe de conducere: sa se gaseasca modalitatea ca PC sa devina parte a unei guvernari si sa se participe activ la refacerea tarii. Din noua postura, Voiculescu va putea sa urmareasca daca noua echipa de conducere respecta sau nu linia politica a partidului. Liderul PC a explicat de ce partidul sau a intrat la guvernare in 2004 si l-a criticat dur pe presedintele Basescu pentru ca blocheaza institutiile statului. De asemenea, Voiculescu a repus pe tapet tema unei noi constructii politice pe care o tot vehiculeaza in ultimul an: un pol social-liberal in care sa intre PSD, PC si PNL. Ieri, in prezenta a circa 1.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.