Ravagii. Rafalele puternice de vant din weekend au lasat mai multe localitati fara curent electric, au smuls acoperisurile cladirilor si au scos din radacini copacii Vijeliile si zapada au facut prapad, in weekend, in mai multe judete ale tarii. In
Ravagii. Rafalele puternice de vant din weekend au lasat mai multe localitati fara curent electric, au smuls acoperisurile cladirilor si au scos din radacini copacii Vijeliile si zapada au facut prapad, in weekend, in mai multe judete ale tarii. In Suceava, 21 de statii de transformare au fost afectate din cauza vantului puternic, iar cateva localitati au ramas, ieri, fara curent electric. Nici Constanta nu a scapat de furia vantului. Ieri dimineata, porturile Midia si Constanta Sud fluvial au fost inchise, iar traficul pe Canalul Dunare-Marea Neagra, restrictionat. Pe toate drumurile din Bistrita-Nasaud, circulatia a fost ingreunata de zapada si vant. Cel mai gros strat de omat, de 13 centimetri, s-a depus la Valea Strajii, pe DN 17. La Targu-Jiu, cinci autoturisme au fost avariate de acoperisul unui garaj, smuls de furtuna. Alimentarea cu energie electrica in noua localitati din Botosani a fost afectata, ieri, dupa ce, din cauza vantului care a suflat cu 55-60 de km/h, mai multi stalpi si copaci au cazut pe retelele electrice. La Sibiu, un acoperis de pe un bloc a fost rupt si doborat la pamant. Bucatile de acoperis au spart geamurile unui apartament de la parter. Brasovenii au trait si ei momente de panica ieri, cand rafalele de vant, care au depasit 100 km/h, au smuls arborii din radacina si i-au aruncat pe sosea. Turistii care, ieri, s-au aflat la cabanele situate mai sus de Cota 1.400 au coborat in statiuni pe jos, deoarece din cauza vantului care sufla cu peste 130 km/h, viscolind zapada pe platoul Bucegi, telecabina din Sinaia nu a mai functionat. Si la Cluj, ninsoarea si vantul au ingreunat traficul, in timp ce in Dambovita, 17 localitati au ramas, ieri, fara curent electric, iar turistii aflati pe platoul montan Padina - Pestera au fost blocati in zona din cauza zapezii. Vantul a lasat fara curent mai multe localitati din Covasna si a provocat doua incendii la Sfantu Gheorghe. Patru localitati buzoiene nu aveau, ieri, energie electrica, din cauza avariilor produse de vant. Cod galben pana astazi, la ora 15.00 Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, care a emis cod galben pana astazi, la ora 15.00, vantul va prezenta intensificari in toate regiunile, cu viteze care vor atinge si 60 - 70 km/h. In zonele montane, rafalele vor avea peste 100 km/h si va ninge viscolit. Potrivit meteorologilor, scaderea temperaturilor cu 6 - 7?C este cauzata de un front de aer rece din nord-vestul continentului.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.