Presedintelui AVAS, Teodor Atanasiu, fost ministru al apararii, pare sa-i priasca mult activitatea in functii la vårful statului. Averea sa a crescut considerabil din 2004, de cånd a ajuns ministru in primul Guvern Tariceanu, desi a trec
Presedintelui AVAS, Teodor Atanasiu, fost ministru al apararii, pare sa-i priasca mult activitatea in functii la vårful statului. Averea sa a crescut considerabil din 2004, de cånd a ajuns ministru in primul Guvern Tariceanu, desi a trecut printr-un divort, insotit de partaj. Daca ar fi sa credem informatiile publicate de un cotidian central in vara lui 2007, nici adjectivul „considerabil“ nu respecta adevarul, cuvåntul potrivit fiind mai degraba „miraculos“.

In aprilie 2005, Atanasiu detinea un teren de o jumatate de hectar la Cugir, judetul Alba, doua apartamente in Alba Iulia, de 80, respectiv 56 de metri patrati (cel mai mic pe numele fiicei sale Andreea) si o treime dintr-o casa de vacanta de la Cugir. Avea doua autoturisme, un Cielo din 1997 si un Opel Omega din 1999, bijuterii „achizitionate pana in 2005“ in valoare de 10.000 de euro si doua conturi bancare, de 150 milioane de lei vechi si 15.000 de euro.

Divortul si casatoria fac piciorul mic si averea mare
In acelasi an, la 1 septembrie, Atanasiu primea sentinta de divort de sotia sa, Maria, datorat zburda lniciilor sale, infaptuite cu fosta sa subordonata de la Consiliul Judetean Alba, Laura Maria Bisboaca, mai tanara ca el cu vreo 20 de ani. Burlacia nu l-a tinut mult, dupa numai doua luni casatorindu-se cu Laura. Partajul si casatoria au produs modificari si in declaratia de avere din 28 decembrie 2005 a pe atunci ministrului Atanasiu. Pe langa terenul din Cugir a mai achizitionat unul de 422 mp in Alba Iulia, pe numele sotiei, dar a uitat sa-i treaca valoarea in declaratie. Nici viloiul de 300 mp, inregistrat tot pe numele noii neveste, nu are valoare in declaratia de avere. Expertii imobiliari din Alba Iulia estimeaza ca valoarea de piata a constructiei este de 200.000-250.000 de euro. A cedat apartamentele la partaj, dar si-a pastrat treimea din casa de vacanta de la Cugir. A cedat la partaj si automobilul Cielo, dar si-a dublat valoarea bijuteriilor „achizitionate pana in 2005“ la 20.000 de euro. A ramas fara depozitul de 150 milioane de lei vechi, dar, in ciuda investitiilor, care trebuie sa fi fost uriase, in casa si teren, averea lichida i-a crescut. La sfarsitul lui 2005, Atanasiu detinea conturi de 75.000 de euro si 30.000 de dolari. Toate astea, asa cum spuneam, dupa un partaj, fara sa fi luat credite, fara sa primeasca vreun cadou care sa fi depasit 500 de euro si castigand, impreuna cu sotia, mai putin de 450 milioane de lei vechi.

Familie grea, remuneratie, dupa buget, mica...


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.