Foto: Reuters Fostul dictator indonezian Suharto a incetat din viata duminica, la virsta de 86 de ani. El a murit in spital, la trei saptamini dupa ce a fost internat cu probleme grave la inima, rinichi si plamini. Medicii spun ca sint


Foto: Reuters Fostul dictator indonezian Suharto a incetat din viata duminica, la virsta de 86 de ani. El a murit in spital, la trei saptamini dupa ce a fost internat cu probleme grave la inima, rinichi si plamini. Medicii spun ca sint surprinsi de rezistenta lui si de forta cu care a luptat ca sa ramina in viata. Sute de oameni s-au adunat in fata resedintei lui Suharto pentru a-si lua ramas bun sau pentru a vedea trupul neinsufletit. Fostul presedinte a condus Indonezia cu o mina de fier, timp de 32 de ani, din 1967 pina in 1998. Regimul sau este cunoscut ca un exemplu negativ de coruptie, incalcare a drepturilor omului si de represalii singeroase fata de opozanti. Totusi, in perioada in care Suharto s-a aflat la putere, Indonezia a cunoscut o perioada de prosperitate si cresteri economice importante. (I.M.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.