Dinamo ar putea incasa pe el 4,5 milioane de euro de la Lazio. Pina acum, doar Rapid si Timisoara sint pe profit la transferuri, CFR si Steaua avind pierderi mari.Radu Stefan a fost remarcat in dubla
cu italienii din Liga Campionilor. Foto: Reuters

„Nu pleaca nimeni de la echipa in aceasta iarna", anuntau atit patronul Rapidului, George Copos, cit si presedintele general al „ciinilor", Cristi Borcea. Primul l-a cedat pentru o mica avere pe unul dintre principalii jucatori ai echipei, Ionut Mazilu, in timp ce dinamovistii urmau sa se desparta aseara sau cel tirziu astazi de principala speranta din „Groapa", Radu Stefan. Fundasul de 21 de ani a fost imprumutat pina in vara la gruparea italiana Lazio Roma, in schimbul unui milion de euro. In cazul in care Radu Stefan confirma la formatia care le-a taiat sperantele dinamovistilor de a patrunde in Liga Campionilor, „ciinilor" le mai revin alte 3,5 milioane de euro, ceea ce l-ar propulsa pe fundas in topul transferurilor din Liga I. „Nimeni nu este de neinlocuit. Se intimpla peste tot in lume. La ora actuala se trateaza un transfer si, mai mult ca sigur, ar putea fi vorba despre cel mai mare transfer din istoria fotbalului romanesc. Mai mult decit atit, sa nu uitati ca vorbim de un jucator crescut la Dinamo. Societatea noastra nu are dificultati financiare, pentru a se intelege foarte bine acest transfer. La fel se intimpla peste tot in lume", a declarat ieri directorul tehnic al lui Dinamo, Cornel Dinu. Potrivit site-ului dinamovisti.ro, transferul intrase in impas din cauza unor probleme legate de legislatia celor doua tari si de pretentiile celor doua cluburi, insa se astepta ca aseara sa se semneze actele. Banii de pe urma lui Radu Stefan vin sa reechilibreze balanta cheltuielilor din acest intersezon. „Ciinii" au achitat doua milioane de euro pentru aducerea tinarului timisorean Gabriel Torje, iar oficialii Politehnicii Timisoara asteapta 500.000 de euro pentru Mansour, chiar daca nici jucatorul nu mai vrea la Dinamo, nici Dinamo nu il mai doreste. Nici liderul clasamentului, CFR Cluj, si nici Steaua nu au facut bani in aceasta pauza competitionala.

Clujenii sustin ca au cheltuit nu mai putin de cinci milioane de euro pentru cele noua achizitii. La capitolul incasari, ardelenii n-au fost la fel de performanti, astfel ca nu au adus sume semnificative in urma cedarii jucatorilor. Steaua, in schimb, incearca sa recupereze investitiile facute pe cei cinci stranieri, care au costat in total aproximativ 500.000 de euro. Plecarea lui Vali Badoi la Timisoara nu i-a adus lui Gigi Becali nici un ban, insa a recuperat cele 30 de procente pe care inca le mai detineau banatenii asupra lui Emeghara. Totusi, ros-albastrii au incasat ieri aproximativ 300.000 de euro de pe urma lui Croitoru, care a semnat o intelegere pe doi ani si jumatate cu Hapoel Shmona. Alti 500.000 de euro au venit dupa plecarea lui Victoras Iacob, aceeasi suma urmind sa primeasca si de la echipa chineza Tianjin Teda, dupa ce Dorel Zaharia va semna cu echipa asiatica. Profit au realizat in aceasta iarna Rapid, club la care vrea sa renunte George Copos, si Poli Timisoara. Giulestenii au reinvestit doar 1,1 milioane de euro, prin aducerea lui Despotovici, din cele 3,7 milioane de euro de la Dnepr, iar banatenii au platit aproape doua milioane pe cei cinci jucatori adusi, raminind cu un profit de aproximativ 500.000 de euro.