Arpad Dobre Producatorii anunta scumpiri la alimente de pana la 40%, iar importatorii, de circa 15%, dar majorarile sunt considerate nejustificate de catre Banca Nationala a Romaniei (BNR). Producatorii autohtoni spun ca aceste scumpiri vor fi cauza
Arpad Dobre Producatorii anunta scumpiri la alimente de pana la 40%, iar importatorii, de circa 15%, dar majorarile sunt considerate nejustificate de catre Banca Nationala a Romaniei (BNR). Producatorii autohtoni spun ca aceste scumpiri vor fi cauzate, in mare parte, de majorarea cu pana la 10% a tarifelor la gaze. La randul lor, importatorii spun ca ar iesi in pierdere daca nu ar creste preturile produselor aduse din afara cu cel putin 15%, cu cat s-a depreciat leul. Reprezentantii importatorilor si exportatorilor din Romania considera ca unele marfuri de import fie ar trebui sa se ieftineasca, fie sa se scumpeasca, in medie, cu doar 6-7%. Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, le-a cerut recent atat producatorilor autohtoni, cat si importatorilor sa aduca argumente serioase atunci cand anunta scumpiri cu pana la 40% a alimentelor. Comerciantii nu lasa la pret Atat sindicalistii, cat si firmele din domeniul alimentar au anuntat ca, in primul trimestru al acestui an, painea se va scunpi cu pana la 40%, legumele si fructele, cu circa 30%, lactatele, cu 10-15%, uleiul (care s-a scumpit deja cu 20.000 de lei vechi pe litru) si carnea, cu 15%.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.