CONSTANTA. Nava Histria Gida a fost botezata ieri la Santierul Naval Constanta. "Nasa" a fost Elena Sandu, sotia presedintelui federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu. "Histria Giada" are capacitatea de 41.000 tdw (tone dead weight) si face parte d
CONSTANTA. Nava Histria Gida a fost botezata ieri la Santierul Naval Constanta. "Nasa" a fost Elena Sandu, sotia presedintelui federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu. "Histria Giada" are capacitatea de 41.000 tdw (tone dead weight) si face parte dintr-o serie de zece tancuri de produse petroliere si chimice construite in santierul constantean. (Emilia Sava)

11:01 - INTERDICTIE
Ajutor. Municipiul Sfantu Gheorghe sprijina cu un transport de apa minerala localnicii din orasul doljean Bechet.
SCALDATUL INTERZIS. Turistii aflati ieri pe litoralul romanesc nu au avut voie sa intre in apa din cauza unei furtuni pe Marea Neagra.


11:06 - AUTOSTRADA
DAMBOVITA. Un incendiu a izbucnit ieri la kilometrul 79, in apropiere de Autostrada Bucuresti - Pitesti, pana la interventia pompierilor arzand zece hectare de miriste. Focul s-a produs la limita dintre Morteni si Petresti si a fost stins de doua echipaje a detasamentului de pompieri din Gaesti.
MASURA. Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a ridicat ieri restrictiile de circulatie impuse vehiculelor de peste 7,5 tone pe drumurle nationale. Masura survine scaderii temperaturilor sub cele din ultimele zile si disparitiei conditiilor de canicula.


ARGES - Microbuz rasturnat la Lunca Corbului
Un pasager al unui microbuz a murit, iar alti opt au fost raniti, dupa ce masina s-a rasturnat joi dupa-amiaza pe marginea Drumului National 65, in localitatea argeseana Lunca Corbului. Microbuzul transporta 17 persoane, de la Bucuresti la Craiova. Circulatia rutiera nu a fost intrerupta. (E.C.)


Sondaj - Bucurestiul, o capitala nepopulara
Atena, Bucurestiul si Londra sunt cele mai nepopulare capitale din Uniunea Europeana, in opinia locuitorilor lor, se arata intr-un sondaj citat de Reuters. Nemultumirile sunt legate de poluarea ae-rului, a spatiilor verzi si a parcurilor. La acestea se mai adauga reprosurile referitoare la transporturile publice si lipsa spatiilor verzi, iar aproape toti cei intervievati au declarat ca este foarte greu sa gaseasca locuri de munca satisfacatoare. Acestia se plang si de serviciile medicale si de modul in care sunt cheltuite fondurile publice.

VALEA CERNEI - Incendiu in Parcul National Domogled
Un nou incendiu a izbucnit miercuri seara in Parcul National Domogled - Valea Cernei, flacarile manifestandu-se la o altitudine de 800 de metri, iar interventia pompierilor este foarte dificila din cauza vantului puternic, transmite Mediafax. Incendiul a cuprins versantul estic al Masivului Domogled. Parcul National Domogled a mai fost afectat de un incendiu puternic si la inceputul lunii mai, cand au ars peste 17 hectare de litiera si padure de pin negru. (D.S.)


GALATI - Regula in Palatul de Justitie
Galatenii nu mai au voie sa poarte pantaloni scurti, slapi sau adidasi in Palatul de Justitie, cladire in care se afla Judecatoria si Curtea de Apel, un afis care atrage atentia asupra vestimentatiei fiind postat in fata fiecarei sali de judecata. Astfel, doamnele sunt sfatuite sa poarte un taior, iar domnii un costum adecvat. Regulile afisate sunt de cele mai multe ori ignorate, atat de cei care vin la tribunal in calitate de martori, invinuiti sau parati, cat si de unii avocati. (Daniel Mihalascu)


DEVA - Sticla de suc, cu impuscaturi
Un politist a tras in noaptea de miercuri spre joi sase focuri de arma in plan vertical pentru a opri un hot care furase, alaturi de altul, cateva bidoane cu suc, transmite Mediafax. "Unul dintre cei doi, care s-a dovedit ca furase bidoanele de la un chiosc, a simulat ca ii este rau, apoi a fugit. Politistul l-a somat verbal sa se opreasca, apoi a executat sase focuri de arma, in plan vertical, iar suspectul s-a oprit", a declarat subcomisarul Magda Popa de la cabinetul sefului IJP Hunedoara. (M.H.)


TIMIS - Canabis cultivat in podul unei case
Politistii timisoreni au prins doi tineri care cultivau canabis in podul unei case din oras. Cei doi au procurat semintele din Olanda si, pentru a asigura dezvoltarea rapida a plantelor si obtinerea unei productii corespunzatoare de canabis, au achizitionat instalatii pentru asigurarea luminii, umiditatii si temperaturii optime. Comercializarea catre consumatori a canabisului obtinut din cele doua cicluri de productie le-ar fi adus tinerilor un profit de aproximativ 6.500 de euro. (Magda Colgiu)


Loto 6/49 - Potul depaseste cinci milioane de euro
Premiul la categoria I a ultimei trageri din seria Specialelor Loto 6/49 ale Verii, care va avea loc duminica, va fi de peste 5,2 milioane de euro, a informat Loteria Romana. Pentru fiecare din cele cinci trageri speciale Loto 6/49 din iulie, Loteria a suplimentat fondul de castiguri al categoriei I cu 500.000 de lei. Pentru ultima tragere speciala Loto 6/49 din aceasta serie este estimat un fond de castiguri la categoria I in valoare de peste 5,2 milioane euro.


JURNALISTII RAPITI - Se cer martori noi in cazul Munaf
Avocatii jurnalistului Ovidiu Ohanesian au cerut ieri instantei care il judeca pe Mohammad Munaf pentru terorism sa admita ca proba audierea sirianului Omar Hayssam. Un alt martor propus este si ambasadorul roman la Bagdad, Mihai Stuparu. Omar a fugit din tara dupa ce a fost eliberat, pe motive de sanatate, din arestul preventiv. Desi urmarit international si condamnat la 20 de ani de inchisoare, Omar a luat legatura cu mass-media din Romania si a sustinut ca se afla undeva in Libia. (M.P.P.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.