Locuinta sociala se va obtine mai usor. In acest sens, Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Laszlo Borbely, a spus ca va modifica legislatia si va face criterii mai flexibile pentru obtinerea unei locuinte sociale, in asa fel incat si intelectualii sa aiba sanse mai mari pentru a primi o asemenea casa.

El a precizat ca saptamana viitoare va anunta exact care sunt noile modificari, ce ii vor avantaja nu doar pe cei saraci, ci si pe cei cu studii superioare. "La locuinte sociale, flexibilitatea inseamna ca nu legam mainile primariei sa poata da aceste locuinte numai pentru cei care sunt sub venitul minim. Sa dea posibilitatea sa rezolve unele probleme, spre exemplu sa dea la o familie de medici. Sunt mai multe modificari pe care le vom anunta saptamana viitoare”, a precizat Borbely.

Deocamdata, criteriile pentru obtinerea unei locuinte sociale sunt stabilite de primarii, iar aceste locuinte sunt construite si cu bani de la minister. In cazul locuintelor ANL, exista criterii nationale. In 2008, in Romania, vor fi finalizate 3.500 de locuinte pentru tineri, fiind deja incepute 2.700 de locuinte sociale, a precizat ministrul Borbely. (E.S)