Tranzactie Gazprom-OMV

Compania rusa Gazprom va prelua 50% din subsidiara grupului austriac OMV Central European Gas Hub de tranzactionare a gazelor naturale, pentru sustinerea sigurantei livrarilor catre Europa, in baza unui acord incheiat intre cele doua grupuri. Directorul general al OMV, Wolfgang Ruttenstorfer, si presedintele Gazprom, Aleksander Medvedev, au semnat acordul vineri. Central European Gas Hub este pe punctul sa devina cea mai importanta platforma de tranzactionare din Europa Continentala. Acordul mai prevede si ca cele doua companii vor desfasura proiecte comune de depozitare in Austria si statele vecine, se arata intr-un comunicat al grupului austriac.

Patru milioane de Ąpensionari privati"

Numarul salariatilor care au incheiat contracte cu fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II) a atins 4,056 milioane la finele campaniei de inscriere, dupa ce administratorii au depus vineri 877.650 de adeziuni aferente lunii ianuarie. ĄPutem spune ca peste patru milioane de salariati au decis sa se inscrie la unul dintre cele 18 fonduri autorizate pe Pilonul II. Urmeaza sa anuntam, saptamina viitoare, numarul adeziunilor valide si, pina la 25 februarie, sa incheiem si redistribuirea celor care nu s-au inscris in perioada 17 septembrie 2007-17 ianuarie 2008", a declarat vineri agentiei MEDIAFAX presedintele Casei Nationale de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale (CNPAS), Mariana Cimpeanu.

Siveco face soft pentru Cernavoda

Producatorul de solutii informatice Siveco Romania implementeaza un sistem informatic de administrare a activitatilor nucleare la Centrala de la Cernavoda, proces care are termen-limita in 2011, dupa ce a semnat cu Nuclearelectrica un contract in valoare de circa 25 de milioane de lei (7,5 milioane de euro). Contractul a fost atribuit companiei Siveco in anul 2005 printr-o licitatie, la care au prezentat oferte sase companii, iar dupa analiza preliminara a solutiilor au fost selectate trei, conform datelor transmise agentiei MEDIAFAX de Nuclearelectrica.

Criza creditelor lasa 20.000 de englezi fara joburi. Detalii pe www.cotidianul.ro/select