Actionarii Fondului Proprietatea (FP) au decis ca de azi sa-si poata vinde participatiile direct, fara a mai fi necesara listarea la Bursa a fondului, a declarat vicepresedintele Bursei de Valori (BVB), Sergiu Ovidiu Pop, citat sambata seara de Radio
Actionarii Fondului Proprietatea (FP) au decis ca de azi sa-si poata vinde participatiile direct, fara a mai fi necesara listarea la Bursa a fondului, a declarat vicepresedintele Bursei de Valori (BVB), Sergiu Ovidiu Pop, citat sambata seara de Radio Romania Actualitati, informeaza NewsIn. Vicepresedintele Consiliului de Administratie al BVB a declarat ca depozitarul central a incheiat procedurile necesare transferului de proprietate. "In baza unei hotarari de guvern, care a modificat actul constitutiv al Fondului Proprietatea, si ca urmare a negocierilor cu Fondul Proprietatea, Consiliul de Administratie al depozitarului central a luat decizia ca incepand de luni sa poata efectua cesiuni ale actiunilor emise de catre Fondul Proprietatea in baza prevederilor Legii 31/1990 republicata", a declarat Sergiu Pop.
El a mentionat ca hotararea a fost luata pentru a simplifica procesul prin care fostii proprietari isi pot valorifica titlurile primite in contul despagubirilor si a explicat ca "cesiunea se face exact ca in cazul societatilor comerciale inchise, care nu sunt implicate pe o piata reglementata, ceea ce - in esenta - simplifica modalitatile de cesionare a acestor actiuni".
Presedintele Fondului Proprietatea, Emanoil Negut, declarase miercuri ca cel mai optimist termen pentru listarea Fondului este decembrie 2008, iar cel realist este "undeva la inceputul lui 2009", daca va exista sprijin total de la toate institutiile implicate in listare.
Fondul Proprietatea, creat in 2005 ca solutie pentru despagubirea fostilor proprietari deposedati de regimul comunist carora nu li se mai pot restitui in natura averile confiscate, are un capital social de 14,24 miliarde lei (circa 4,37 miliarde euro). Fostii proprietari pot opta pentru incasarea in numerar a cel mult 500.000 lei din sumele cuvenite, iar pentru restul banilor primesc actiuni la Fondul Proprietatea, ce vor putea fi tranzactionate pe piata de capital odata cu listarea Fondului.
In prezent, Fondul Proprietatea are detineri la 88 de companii, din care cele mai multe sunt din sectorul energetic, dar si-ar putea mari participatia la unele din aceste firme.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.