Fosta componenta a primei divizii, Olimpia Satu Mare a ajuns in esalonul 3 si, datorita greutatilor financiare, s-a desfiintat. In acest conditii, toate echipele cu care trebuia sa joace Olimpia vor castiga cu scorul de 3-0.
.
In vara

Fosta componenta a primei divizii, Olimpia Satu Mare a ajuns in esalonul 3 si, datorita greutatilor financiare, s-a desfiintat. In acest conditii, toate echipele cu care trebuia sa joace Olimpia vor castiga cu scorul de 3-0.
.
In vara trecuta, proaspat promovata in Divizia C, Sparta Medias nu s-a inscris in campionat, lasand cale libera uneia din numeroasele smecheriile federale, de mare actualitate inainte de inceperea campionatului. Concret, sub un pretext sau altul, una dintre nou promovate anunta federatia ca nu se inscrie in campionat datorita unor probleme financiare, motiv pentru care locul respectiv ramane liber. Cum nu se mai practica sitemul de vindere a locului, se gasesc diverse solutii pentru doritori.

ABANDONUL. Asa a procedat si fosta echipa de Divizia A Olimpia Satu Mare, ajunsa, intre timp, in campionatul judetean. A cumparat locul de la Sparta Medias si a ajuns sa joace in esalonul 3.Dupa numai un tur de campionat, datorita acelorasi greutati financiare va spune adio si Diviziei C. Presedintele satmarenilor, Catrinel Rat, a decis ca echipa sa nu mai continue, motiv pentru care s-a decis mutarea ei la Simleul Silvaniei si disponibilizarea jucatorilor. Trei dintre ei au ajuns la echipa lui Mircea Govor, Somesul Satu Mare, cu mari sanse la promovarea in liga a doua, 5 la Turul Micula, 4 la Victoria Carei, formatii ce evolueaza in ultima serie a Divziei C,restul se mai antreneaza individual.

NEPROGRAMATI. Mai mult, datorita faptului ca in timp au fost acumulate datorii catre cluburi si jucatori, Federatia Romana de Fotbal, prin Comisia pentru Statutul Jucatorului, a decis ca Olimpia Satu Mare sa nu mai fie programata la meciurile oficiale, incepand cu data de 27 octombrie 2007.” Sunt datorii din 2003-2004, pentru Vendelin Horneak, care ne-a reclamat la Tribunalul Sportiv de la Laussane pentru neplata sumelor restante , si a castigat. Suma era de 5000 USD, plus 11000 de franci elvetieni cu titlu de penalitate. Mai avem catre Libery Salonta, 130.000.000 lei. Datorii mari sunt si la cantonamente neachitate, salarii la angajatii clubului si restante la jucatori”, face inventarul presedintele de pe Somes.

PACALIT. ”Am fost nebun. Cand echipa era in liga a doua am fost sfatuit de diverse personaje din administratia locala sa fac eforturi si sa fac rost de bani, ca o sa ma ajute sa ii dau inapoi, numai sa salvez echipa de fotbal. Asa am facut, cei care mi-au spus ca ma ajuta banesc nu au mai iesit la alegeri, iar eu am ramas cu datorii la banci de peste 4 miliarde, pe care trebuie sa ii dau inapoi”, spune cu naduf presedintele satmarenilor.” Am pierdut un teren de 2500 de metri patrati intr-o zona unde pamantul e extrem de scump si un apartament cu doua camere, aflat chiar vis-a vis de stadion, pentru dobanzi si rate neachitate la timp. Ce sa va spun, daca ai intrat pe mana bancilor, esti mort.Aveam o datorie de 600 de milioane pentru transferul lui Ciolanel. Pana la urma am platit un miliard, iar cind credeam ca am scapat a mai venit una, ca in total suma ajunsese la 1.249.000.000, adica dublu si ceva cat datoram. Nu mai pot sa tin in nici un fel echipa”.

TRANSPLANTUL."Eu am suferit o operatie pe cord, am by-pass la inima facut la Cluj cu un an in urma, acum trebuie sa ma operez de colecist”, afirma Catrinel Rat.” In 3 ani, cate jumatate pentru Divizia B si C, am adus marfa de 1.400.000.000 la echipa, de la magazinele prietenilor care m-au ajutat la nevoie si pe care nu mai pot sa ii inapoiez. In 2004 am inceput sa imi fac o casa, care si acum este tot neterminata deoarece tot ce am avut am bagat la fotbal. Singura solutie este ca din vara, Somesul Satu Mare sa promoveze in liga a doua, sa joace pe stadionul Olimpiei, dupa schimbarea denumirii. Pentru ca vin alegerile, cred ca si organele locale vor fi mai interesate de fenomenul sportiv si sa ajute cu bani echipa, Consiliul Judetean, Consiliul Local, Transurban si Apaserv pot sa ajute substantial noua formatie " , a incheiat Catrinel Rat.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.