BERD a anuntat joi lansarea unei noi linii de finantare a proiectelor de eficienta energetica prin care bancile pot lua imprumuturi din care sa finanteze mai departe firme in vederea imbunatatirii eficientei energetice. Valoarea totala a finantarii s
BERD a anuntat joi lansarea unei noi linii de finantare a proiectelor de eficienta energetica prin care bancile pot lua imprumuturi din care sa finanteze mai departe firme in vederea imbunatatirii eficientei energetice. Valoarea totala a finantarii se ridica la 35 milioane EURO, impartita intre BCR, CEC si Banca Transilvania. BCR a luat un imprumut de 20 milioane EURO, CEC - 10 milioane EURO, iar Banca Transilvania - 5 milioane EURO. Imprumuturile fac parte dintr-un program comun al Comisiei Europene si BERD, care prevede acordarea de credite in valoare totala de 100 milioane EURO prin banci catre firme din Romania. Programului i se adauga 24 milioane EURO provenite de la Uniunea Europeana prin programul PHARE. "Aceasta suma va fi utilizata pentru asistenta tehnica pentru proiectele de eficienta energetica, care va fi acordata gratuit firmelor care se imprumuta. Trebuie sa intelegem ca eficienta energetica este cu atat mai importanta in prezent cu cat am asistat la cresterea puternica a preturilor resurselor energetice", a explicat Claudia Pendred, directorul BERD Romania.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.