Porturi inchise, furtuni, panouri rupte, electricitate intrerupta, soferi cu probleme in trafic. Sunt doar cateva dintre problemele cauzate in aceste zile de vantul puternic, a carui viteza a ajuns in zonele montane chiar si la 100 km/h.

Porturi inchise, furtuni, panouri rupte, electricitate intrerupta, soferi cu probleme in trafic. Sunt doar cateva dintre problemele cauzate in aceste zile de vantul puternic, a carui viteza a ajuns in zonele montane chiar si la 100 km/h.

EFECTE. Daca la Sibiu vantul a doborat acoperisul unui bloc, in judetul Bistrita-Nasaud a inceput sa ninga puternic. Pe Drumul National 17, care leaga Transilvania de Moldova, stratul de zapada atingea deja 5 cm, circulatia fiind ingreunata.Vremea rea ameninta si distractia de pe partii. Pe Valea Prahovei si in Poiana Brasov, mai multe telecabine au fost oprite.

BRASOV. Vantul care bate in rafale cu peste 60 de kilometri pe ora a rupt ieri-dimineata cateva panouri publicitare in municipiul Brasov si doi copaci la Timisul de Sus. Spre Poiana Brasov se circula in conditii de iarna, stratul de zapada fiind pe carosabil intre 1 si 2 centimetri, in conditii de viscol.

CONSTANTA. Tot vantul puternic a fost si cauza inchiderii porturilor Midia si Constanta Sud. De asemenea, traficul a fost restrictionat pe Canalul Dunare-Marea Neagra, tot din cauza conditiilor meteo nefavorabile. Nici Buzaul nu a scapat de rafalele puternice, astfel ca patru localitati au ramas fara curent electric. Avertizarea de Cod Galben emisa de Administratia Nationala de Meteorologie a intrat in vigoare ieri-dimineata, la ora 3:00, si ramane valabila pana astazi, la ora 15:00. Starea vremii - 28 ianuarie 2008 Comentariul specialistului In zilele urmatoare, circulatia atmosferica va determina trecerea rapida a frontului atmosferic peste zona geografica a Romaniei. Sistemele noroase asociate acestui front vor fi "gonite" si destramate, astfel incat ne asteptam la precipitatii putine, neinsemnate cantitativ, exceptand zona montana, unde efectul va fi cumulat si va ninge viscolit. Astazi vor mai fi intensificari sustinute ale vantului in toate regiunile tarii noastre, pana la tare la munte, caracteristice pentru vremea vantoasa de la noapte. La sfarsitul intervalului de prognoza, vremea va fi frumoasa, cu cer variabil si valori termice ce vor depasi normele climatice. meteorolog, Doina Marasoiu


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.