Kazahstanul planuieste sa creasca taxa de tranzit pentru gazele naturale din Turkmenistan si Uzbekistan catre Rusia de la 1,1 dolari la 1,4 dolari pentru mia de metri cubi/100 de km, a declarat vineri o sursa din cadrul companiei de gaz si petrol Kaz
Kazahstanul planuieste sa creasca taxa de tranzit pentru gazele naturale din Turkmenistan si Uzbekistan catre Rusia de la 1,1 dolari la 1,4 dolari pentru mia de metri cubi/100 de km, a declarat vineri o sursa din cadrul companiei de gaz si petrol KazMunaiGas, arata Reuters, citat de NewsIn. Compania ruseasca Gazprom cumpara aproximativ 55 miliarde metri cubi de gaz din Asia Centrala si il revinde in cea mai mare parte Ucrainei. Noua taxa va intra in vigoare de la 1 aprilie 2008, a spus sursa. "Companiile au ajuns la un acord preliminar si negocierile pentru semnarea documentelor vor fi finalizate in cel mai scurt timp", a adaugat sursa pentru Reuters.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.