Kirgizstanul a propus concernului rus Gazprom sa "participe" la privatizarea companiei nationale Kirghizgaz, a anuntat sambata noul premier Igor Ciudinov, aflat in vizita la Moscova, transmite AFP, citata de NewsIn. "Am propus companiei Gazprom sa pa
Kirgizstanul a propus concernului rus Gazprom sa "participe" la privatizarea companiei nationale Kirghizgaz, a anuntat sambata noul premier Igor Ciudinov, aflat in vizita la Moscova, transmite AFP, citata de NewsIn. "Am propus companiei Gazprom sa participe la viitoarea privatizare a companiei de transport a gazelor Kirghizgaz, care ar putea avea loc anul acesta, daca Parlamentul va lua o decizie in acest sens", a afirmat Ciudinov, intr-un interviu acordat agentiei RIA Novosti. Kirgizstanul a propus Gazprom si crearea unor companii mixte pentru explorarea si exploatarea retelelor de gaz, a spus seful guvernului, la sfarsitul unei intalniri cu presedintele Gazprom Aleksei Miller. "Am facut Gazprom si o oferta pentru participarea la constructia unui al doilea gazoduct in regiunea Ciui (nord).
Gazprom examineaza aceasta problema", a adaugat el. Miller va merge la Biskek in februarie pentru a discuta despre explorarea a noi zacaminte de gaz din Kirgizstan, care va incepe in martie, potrivit RIA Novosti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.