Site-ul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) a fost atacat weekendul trecut de hackeri din Brazilia, iar listele de sedinta, dosarele si termenele nu mai pot fi consultate.Mesajul postat de hackeri pe site-ul Inaltei Curti de Casatie si Justitie Prima pagina a site-ului ICCJ, www.scj.ro, a fost sparta la sfirsitul saptaminii trecute, iar in locul sedintelor pe fiecare sectie a aparut mesajul „Collaps 3 Crew". Biroul de presa al Inaltei Curti de Casatie si Justitie ne-a declarat ca persoanele din conducerea Inaltei Curti „nu se pot pronunta deocamdata. Pagina de front a mai fost si anul trecut sparta de hackeri neidentificati, dar nu s-au produs prejudicii in ce priveste listele cu sedintele si solutiile afisate prin programul ECRIS". Biroul de presa adauga ca „exista trei servere diferite care deservesc Curtii de Justitie: front page-ul care a fost spart, e-mailurile si listele de sedinte, ultimele doua fiind administrate de Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS)".

Valentin Stoicescu, administrator de retea la Departamentul IT de la Realitatea TV, a scanat site-ul atacat al ICCJ si ne-a explicat ca pe acelasi server sint gazduite serviciile de e-mail si front page-ul, iar hackerii l-au modificat doar pe cel din urma.

„Cel mai probabil site-ul are o vulnerabilitate la unul dintre cele doua servicii, tinind cont ca folosesc sisteme de operare vechi de aproape 6-7 ani. Ei ar fi putut sa modifice documentele care sint afisate pentru vizitatori, insa nu si e-mailurile." Hackerii sint din Brazilia si au lasat pe site-ul ICCJ un contact pentru un canal de discutii numit IRC si poreclele unor persoane. Ei au un site propriu, http://www.c0llaps3. kit.net/, pe care se afla doar contactul de IRC. Hackerii brazilieni au mai spart si alte site-uri, tot braziliene: http://ccpteste1.calandra.com.br/; http://inter1.aguasdoamazonas.com.br/; www.carapinaem.com.br; http://ip-114.santistatextil.com.br; http://extranet. anossadrogaria.com.br.