Sursa retelelor de traficanti romani cu copii-sclavi fortati sa cerseasca sau sa fure pe strazile Londrei ar putea fi satul Tandarei, situat la cativa zeci de km de Bucuresti. Cel putin asa sustine un jurnalist de la tabloidul britanic 'The Sun>> ca
Sursa retelelor de traficanti romani cu copii-sclavi fortati sa cerseasca sau sa fure pe strazile Londrei ar putea fi satul Tandarei, situat la cativa zeci de km de Bucuresti. Cel putin asa sustine un jurnalist de la tabloidul britanic 'The Sun>> care a venit in Romania pentru a afla mai multe despre satul din care copiii dispar pur si simplu. „Toti au plecat, au plecat in Anglia“, a exclamat Steluta Mitrea, diriginta clasei a cincea din Scoala nr. 1 din Tandarei, privind spre bancile goale ale clasei, scrie Nick Parker. Cu un an in urma, atunci cand Romania nu era membra a UE, scoala avea 650 de copiii. Acum, au ramas doar 490, iar numarul continua sa scada. Asadar, 160 de copii, toti rromi, au disparut si sunt acum parte a armatei crescande de copii-sclavi traficati in Marea Britanie. „Nimeni nu stie cine urmeaza sa dispara. Pur si simplu nu mai apar la scoala si nu-i mai vedem niciodata“, a adaudat Mitrea. „Este o problema care devine din ce in ce mai grava. Toata lumea de-aici stie despre beneficiile pe care le ofera statul britanic in domeniul educatiei si a sanatatii. Cred ca oamenii pleaca intr-acolo tocmai pentr u aceste facilitati. Acestia isi suplimenteaza veniturile, insa, trimitandu-si copiii in strada sa cerseasca“, a adaugat ea. Primarul satucului, Vasile Sava, crede ca in jur de 300 de rromi din Tandarei s-au mutat in Marea Britanie, dar nu exclude ca ei sa fie peste 1.000. El a estimat o crestere a numarului celor care pleaca pe masura ce isi vor face buletine de identitate si vor putea obtine pasapoarte. „Atunci nu vom mai putea face nimic pentru a-i opri(...)Ei vor deveni problema Marii Britanii“, a spus Sava.

Micii infractori 'Maradona>>
Copiii care au fost antrenati pentru a fura au fost porecliti Maradona. „Ei sunt atat de bine instruiti, incat, ca Maradona, au Mana lui Dumnezeu. Si, tot ca Maradona, fura de la englezi“, a explicat un politist roman, referindu-se la celebrul gol cu mana al lui Maradona intr-un meci impotriva Marii Britanii la editia din 1986 a Cupei Mondiale“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.