Actionarii la Fondul Proprietatea isi vor putea vinde de astazi participatiile in mod direct, fara a mai fi necesara listarea la bursa a fondului, a declarat vicepresedintele Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Sergiu Ovidiu Pop, la Radio Romania Actu
Actionarii la Fondul Proprietatea isi vor putea vinde de astazi participatiile in mod direct, fara a mai fi necesara listarea la bursa a fondului, a declarat vicepresedintele Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Sergiu Ovidiu Pop, la Radio Romania Actualitati. Acesta a precizat ca depozitarul central a incheiat procedurile necesare transferului de proprietate. „In baza unei hotarari de guvern, care a modificat actul constitutiv al Fondului Proprietatea, si ca urmare a negocierilor cu Fondul Proprietatea, Consiliul de Administratie al Depozitarului Central a luat decizia ca incepand de luni sa poata efectua cesiuni ale actiunilor emise de catre Fondul Proprietatea in baza prevederilor Legii 31/1990, republicata“, a declarat Sergiu Pop. Acesta a mentionat ca hotararea a fost luata pentru a simplifica procesul prin care fostii proprietari isi pot valorifica titlurile primite in contul despagubirilor si a explicat ca „cesiunea se face exact ca si in cazul societatilor comerciale inchise, care nu sunt implicate pe o piata reglementata, ceea ce in esenta simplifica moda litatile de cesionare a acestor actiuni“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.