Afacerist. Fostul lider de la Casa Alba cere 350.000 de dolari pe discurs Fostii presedinti si lideri de guvern castiga bani grei odata ce au plecat de la putere. Este si cazul ex-presedintelui american Bill Clinton care, din 2001, dupa ce si-a inch
Afacerist. Fostul lider de la Casa Alba cere 350.000 de dolari pe discurs Fostii presedinti si lideri de guvern castiga bani grei odata ce au plecat de la putere. Este si cazul ex-presedintelui american Bill Clinton care, din 2001, dupa ce si-a incheiat mandatul de la Casa Alba, pana in prezent, a facut avere din discursuri. In numai sapte ani, el a adunat 40 de milioane de dolari, pentru fiecare conferinta sustinuta el solicitand 350.000 de dolari. Ca fost inalt demnitar, el primeste o remuneratie de 161.590 de dolari, in conditiile in care doar inchirierea biroului pe care il are in Harlem il costa 252.000 de dolari anual. In plus, Clinton face bani si din carti, cea mai recenta fiind "Giving", lansata in septembrie 2007. Ex-premierul britanic Tony Blair are o pensie de 91.585 de euro anual, insa isi imbunatateste substantial situatia financiara tinand discursuri, incasand cate 107.000 de euro pentru fiecare conferinta pe care o sustine. Berlusconi, putred de bogat Fostul premier italian Silvio Berlusconi este printre cei mai avuti lideri mondiali. Conform revistei americane "Forbes", el are o avere de 8,4 miliarde de euro. Succesorul sau la sefia guvernului italian, Romano Prodi, incaseaza "doar" 90.000 de euro pe an. Fostul premier spaniol Jose Maria Aznar ia 130.000 de euro pe an de la News Corporation, compania magnatului de presa Rupert Murdoch, unde este consilier. Aznar este si profesor la universitatea americana din Georgetown si la Institutul Tehnic din Meonterrey, Mexic. A publicat trei carti, pentru care a incasat 600.000 de euro. Pentru un discurs de o ora si jumatate, el este platit cu 36.000 de euro. Fostul lider de la Kremlin, Mihail Gorbaciov este unul dintre cei mai prost platiti lideri mondiali, avand o pensie de 40.000 de ruble, aproximativ 1.000 de euro pe luna. Gorbaciov scoate bani in plus scriind carti, publicand editoriale la publicatii internationale si tinand conferinte. Pentru a-si mari veniturile, el a acceptat sa fie imaginea celebrelor genti de lux Louis Vuitton.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.