Anul 2007 a fost unul secetos si nu prea favorabil pentru cultivarea cartofului.  Potrivit statisticilor, in 2006, producatorii covaseni au obtinut recolte de aproximativ 3,2 milioane de tone de cartofi, in timp ce in 2007, productia a fost de
Anul 2007 a fost unul secetos si nu prea favorabil pentru cultivarea cartofului. Potrivit statisticilor, in 2006, producatorii covaseni au obtinut recolte de aproximativ 3,2 milioane de tone de cartofi, in timp ce in 2007, productia a fost de doar 2,3 milioane de tone. Alarmant este ca, chiar si in aceste conditii, cea mai mare parte a productiei de cartofi se afla inca in magaziile producatorilor, care nu-i pot vinde din cauza importurilor masive care au inundat pietele. Consumatorii se bucura de preturile mici practicate de importatori, insa nu stiu ca o buna parte a cartofilor importati, de exemplu din Polonia, sunt periculosi pentru sanatate.

„In conditiile in care painea, vinul si banii taranului din Covasna, Ciuc, Brasov, Suceava sau Botosani sunt cartofii, statul a devenit importator de cartofi. Cum stam cu sabotarea si distrugerea agriculturii romanesti in aceasta tara bantuita de coruptie, dar fara corupti?“, intreaba, retoric, Tibor Fazakas, unul dintre fermierii afectati din zona. El acuza functionarii din Comisia agricola, parlamentarii si ministerul de resort, intrebandu-se „cine sunt sabo torii, pentru ca zilnic, sute de autocamioane incarcate cu cartofi de import din Polonia, Cehia, Germania etc. intra pe pietele tarii, din care foarte multe figureaza ca fiind incarcate cu ceapa in documentele de transport.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.